En riktig arbetshäst av en trädgård häcksax

June 4

WeedEater är ett företag som konstruerar, tillverkar och säljer hem utomhusmaskiner, såsom trädgård häcksaxar, kantskärare, blåsmaskiner och, trimmers (annars känd som ogräs Whackers). I första hand är WeedEater känd för produktion av trimmers som verkar "äta upp" ogräs och gräs som det kommer i kontakt med (därav namnet på företaget).

(Om du är intresserad av att se fler WeedEater produkter, ta en titt på deras hemsida, http://www.poulanpro.com.)

Med tanke på att modellen HT1700 häcksax tillverkas av ett företag som har en sådan lång historia av att producera kvalitetsträdgårdsutrustning, skulle du förväntar dig att de kommer att göra några utestående objekt för användning av allmänheten. Tja, är det förväntan fullo med denna kraftfulla trädgårds häcksax. För dem som aldrig har använt en häcksax förut, oroa dig inte. De är inte alls lika komplicerat att använda som man kan tro; allt du egentligen behöver göra är att tänka på några grundläggande säkerhetsåtgärder. Här är mina tankar (och de upplevelser) som jag hade när du använder WeedEater modellen HT1700.

  • Användarvänlighet. När jag först fick modellen HT1700 häcksax, jag kunde inte vänta med att prova det. Eftersom jag aldrig hade använt just denna modell innan, jag var inte riktigt säker på vad som väntar. Men behöver jag inte ha orolig. Denna trädgård häcksax var förmodligen en av de enklaste att använda som jag någonsin har kommit över. Efter bara en kort genomläsning av bruksanvisningen, kunde jag börja använda den. Eftersom denna trimmer är en elektrisk en, det gjorde jag inte behöver oroa sig för att fylla bensintanken. Allt jag behövde göra var att koppla in den och börja skärning.
  • Underhåll. Från vad jag kan säga, är detta häcksax ett ganska lätt att underhålla. Jag säger detta eftersom den modell HT1700 är en elektriskt driven en, jag behöver inte oroa dig för att få bränsleblandningen rätt. Jag också inte ens behöver oroa dig för att hålla något bränsle till hands för att det ska fungera. Om det enda jag behöver göra är att torka av bladet med en fuktig trasa efter jag är klar med den trimmern. Som med alla elverktyg men skulle jag rekommendera att HT1700 till en professionell för period djupa underhåll (t.ex. slipning och smörjning).
  • Pros. Denna häcksax har flera saker som talar för den. Det första är att det är en ganska lätt maskin som du inte behöver vara särskilt muskulös att använda. Med tanke på att jag har en mycket dålig axel, var detta en enorm fördel för mig. Eftersom detta är en eldriven modell, du behöver inte oroa dig för något extra vikt från en gasdriven motor. Den andra punkten i denna trädgård häcksax fördel är att den kommer med en genomskinlig skärm fäst nära handtaget. Detta gör att du kan skydda dina händer och ändå enkelt se var du skär. Slutligen, jag uppskattade verkligen den kompakta storleken på modellen, den har en 17 tums blad som tillät mig att komma i fin och stänga för några fina detaljarbete medan jag trimning.
  • Nackdelar. Oavsett hur trevligt verktyg är, och detta häcksax är en av de trevligare jag har arbetat med, det kommer alltid att finnas några nackdelar. Det fanns två huvudsakliga problem som jag såg med den modell HT1700. Det första är att du måste trycka ner på en tumme switch samtidigt drar i avtryckaren för att starta den. Samtidigt som jag förstår att detta är en säkerhetsfunktion, gjorde det göra att starta trimmern lite frustrerande ibland. Den andra nackdelen är att, medan detta är en elektrisk trädgård häcksax, är det inte en sladdlös en. Vad detta innebär är att du måste inte bara ha en anständig längd förlängningskabel (jag använde en 50 fot en), måste du också hålla ett öga på att sladden hela tiden så att du inte råkar skära den.
  • Övergripande erfarenhet. Slutligen min övergripande erfarenhet med WeedEater modell HT1700 var positivt. I själva verket skulle jag rekommendera detta som en stor generell häcksax för att ha i hemmet. Det är extremt mångsidig och kan lätt skära bara om någon gren som kan passa inom pinnarna av bladet (ägarens handbok anger att det kan skära upp till en 3/4-tums gren med inga problem).