Vad är en hermetisk kompressor?

September 11

En hermetisk kompressor är en kompressorenhet som, till skillnad från andra, helt förseglas. De flesta kompressorer måste ha kompressorn och motorn ansluten via en rem för att korrekt fungera, men en hermetisk kompressor binder ihop de två enheterna. Ett problem med denna typ av enhet är att den inte kan öppnas; om det finns ett problem, då kompressorn måste normalt bytas ut. Hela enheten är förseglad, så det finns nästan inget sätt för gas läcker ut om inte skärm är sprucken. Smörjmedel är inte skyldiga att hålla denna kompressorarbets, och det normalt kan lagras i månader eller år utan att starta problem uppstår.

Majoriteten av kompressorer är verkligen gjort av två delar: motorn och kompressorn. En rem vanligtvis krävs så de två kan anslutas och motorn kan driva kompressorn. Med en hermetisk kompressor är båda stycken förseglad i en stål avskärmning. Detta gör vanligtvis kompressorn mindre, och operatörerna behöver sällan bli berörda av motorn inte driver kompressorn.

Gas används ofta för att driva en hermetisk kompressor, och detta kan vara ett problem med andra kompressorer. Om förseglingar inte bibehålls, då gasen kan läcka ut och skada dessa kompressorer. Den avskärmning på en hermetisk kompressor håller gasen låst inuti enheten. Samtidigt, om det finns någon gasläckage, detta kan orsaka omfattande inre skador, som så småningom gör kompressorn oanvändbar.

De flesta kompressorer behöver smörjmedel för att hålla gummi, läder eller bandmaterial mjuk och följsam; annars, materialen torka ut och bli oanvändbar. När dessa kompressorer lagras under lång tid, kommer smörjmedels upplöses och bandet måste bytas ut innan dessa kompressorer kan användas igen. Den hermetisk kompressor har inte en rem, och kompressorn är inte öppen för världen, så det finns inget behov av smörjmedel. Detta innebär en hermetisk kompressor kan lagras i månader eller år och kan normalt startas upp igen utan problem.

Medan den hermetiska tätningen erbjuder många fördelar, finns det en stor nackdel. En vanlig kompressor kan öppnas och repareras om det finns några problem. Öppning av en hermetisk kompressor inte kan göras utan att allvarligt skada enheten. Om öppnas, då stålskärmn måste ersättas genom att hermetiskt försluta en ny sköld tillbaka till kompressorn. Öppning och reparera denna typ av kompressor är ofta dyra och svåra, så det är allmänt slängas och ersättas med en ny kompressor.