Ska jag köpa en husbil eller en Trailer?

September 12

Fritidsfordon (RVs) ger ett utmärkt sätt att ta semester med familj och vänner. Husbilar och släpvagnar ge alla bekvämligheter av att vara hemma, medan strax utanför, väntar naturen tillsammans med avslappnande njutning av camping i stil. Om du är ny på husvagnar du kan vara att välja mellan en husbil och släp. Följande faktorer kan hjälpa dig att avgöra vilken köpet passar dina behov bäst.

Fördelar med en husbil: En av de största fördelarna med en husbil är att den kan dra en båt eller fordon, lägga till det roliga. Familj kan också rida i husbilen på väg, vilket gör det lätt för barnen att ta en tupplur, få ett mellanmål, eller ens använda motorhomeâ € s toaletten. Som en trailer, kommer den höga profilen av en husbil gör den känslig för byig eller kraftiga vindar, men på grund av dess extra vikt det borde vara något mer stabil under väg- säkra förhållanden, allt annat lika. En husbil kan också passa lättare på uppfarten eller bakgård, som itâ € s enklare att köra ett fordon i ett trångt utrymme än det är att manövrera en släpvagn till en snäv utrymme.

Nackdelar med en husbil: Även husbilar är lätt att köra, en del människor är obekväma bakom ratten i en bil med en sådan bred profil. Dessutom, när du når din destination i en husbil som du måste flytta ditt vardagsrum för att gå någonstans om du ¡€ ve bogseras ett fordon för transport. Husbilar är också dyrare än släpvagnar och kräver mer mekanisk underhåll. En standard bilverkstad canâ € t alltid arbeta på en husbil eftersom husvagnar kräver ofta speciella hissar eller utrustning för att utföra vissa typer av underhåll.

Fördelar med en släpvagn: Släpvagnar är billigare än husbilar med samma längd och bekvämligheter gör dem mycket attraktiva för köparna. Trailers är billigare eftersom köparen doesnâ € t behöva betala för en motor, även resulterar i mindre underhåll. Detta ger köparen en option att köpa en trevligare eller större trailer för samma summa pengar som skulle gå till en husbil, eller för att spara en bit av pengar att spendera på dessa semester. Trailers har också mer livsrum än husbilar eftersom det inte finns något behov av en cab område. Slutligen, när du når ditt mål, kan dragfordonet bli ett transportmedel.

Nackdelar med en trailer: Körning med släpvagn kan vara svårt, speciellt i höga eller byig vind där trailern kan svajar. En släpvagn kräver också en stark dragfordon med en kraftfull motor och utesluter bogsering andra leksaker som en båt eller terrängfordon. Dessutom är det olagligt att rida i en trailer medan den bogseras. Slutligen kan man behöva hyra ett utrymme för att hålla en trailer om det inte finns tillräckligt med rum Street hemma. Hyra utrymme kan kosta upp till $ 100 $ (USD) per månad, eller mer.

Om svaret ISNA fortfarande € t klart, överväga att sätta ett par helger åt sidan för att hyra en husbil, sedan släpvagn. Du kanske upptäcka dina egna skäl för att föredra den ena till den andra. Den goda nyheten är, du € ll vinna båda hållen, eftersom thereâ € s inget som camping eller reser över landet med stil.

  • En klass C husbil.
  • En klass A husbil.