Vilka är riskerna med högt blodtryck?

September 23

Hypertoni eller högt blodtryck är förknippad med många risker. Styra det genom blodtrycksmedicin kan minska, men inte eliminera alla risker. Även vissa grupper av människor är mer benägna att hypertoni, ibland förekommer i människor som verkar i övrigt friska. Men mest erfarenhet högt blodtryck när de blir äldre, eller om de är överviktiga. Människor av afrikansk härkomst är i en något högre riskgrupp för att utveckla detta tillstånd som inte är relaterad till viktökning eller ålder. Som väl de under extrem stress löper större risk för det.

En huvudorsakande faktor vid påfrestning till njurarna, eftersom blodtrycket stiger, ackumulerar överskott vätska i kroppen. Njurarna måste arbeta hårdare för att hantera den extra vätska, och ofta blir överarbetad som följd. Okontrollerad hypertoni är ansvarig för cirka 15.000 nya fall av njursvikt per år enbart i USA.

Hypertoni är också indicerat i ökad risk för stroke. Det kan också resultera i att härdningen av artärerna, som kallas åderförkalkning. Detta villkor gör det lättare för blodproppar bildas i förträngda vägar. Högt blodtryck är också en viktig orsak till hjärtattacker.

De med högt blodtryck kan också gå in i hjärtsvikt, en gradvis process där hjärtat börjar att arbeta mindre och mindre effektivt. Även mediciner kan bidra till att minska hjärtsvikt är sent skede misslyckande en viktig dödsorsak. Vad bra, kan den överarbetad hjärtat gradvis förstora, som återigen orsakar ineffektivitet hjärtat muskler.

De med högt blodtryck är mer benägna att uppleva angina, vilket är extrem bröstsmärtor. De har också visat sig vara mer benägna att skada på näthinnan och synnedsättning. Vissa med detta tillstånd kan ha en ökad risk för blödning i hjärnan, särskilt på grund av antingen blodpropp eller aneurysm.

Totalt riskerna för högt blodtryck är varierande och de flesta är ganska allvarligt. I många fall kan det styras genom förändringar i diet och motion. När dessa ensamma misslyckas med att sänka blodtrycket, är medicinering brukar läggas. Om det redan orsakar vätskeretention, är det ganska vanligt att människor också vara på diuretika, som hjälper kroppen skjul överflödig vätska. Hjärta symptom som misslyckande och kärlkramp kan också styras med medicinering. Anti-koagulanter såsom aspirin eller warfarin tillsätts också för att förhindra koagulering.

Blockerade eller åderförkalkning kan kräva operation för att öppna eller bypass blockeringar. Vad bra, kan hjärtkirurgi, eller implantera en pacemaker behövas för att ta itu med en avtagande hjärtrytm eller en ineffektiv hjärta. Ofta är dessa behandlingar kan hjälpa till att minska riskerna när högt blodtryck förblir kontrollerad.

  • Ihållande hypertoni kan orsaka en hjärtattack.
  • Om den lämnas obehandlad kan hypertoni leda till många komplikationer, inklusive hjärtsjukdomar och stroke.
  • Aspirin är ibland ut för att hjälpa till att förhindra blodproppar.
  • Långvarig fysisk inaktivitet och överdriven natrium konsumtion kan bidra till högt blodtryck.
  • Vissa övrigt friska människor kan drabbas av högt blodtryck.