Vad är en schweizisk svarv?

October 17

En schweizisk svarv är en typ av svarv där hylsan, eller hålla mekanism, är infälld bakom en styrbussning. Schweiziska svarvar är också kända som schweiziska svarvar, schweiziska automatsvarvar eller schweiziska skruvautomater. En schweizisk svarv skiljer sig från en traditionell svarv i att hylsan, som håller stången lager, inte är direkt utsatt för verktyg och bädd av svarven. Denna typ av konfiguration tillåter detta verktygsmaskin vissa fördelar jämfört med en traditionell typ av svarv.

Den schweiziska svarv fördelar över en traditionell svarv är till stor del eftersom den använder en styrbussning. Syftet med styrbussningen är att ge ytterligare stöd till mälden material som delen vrids eller bearbetas. Styrbussningen passar tätt, men inte tätt, runt stångmaterial. Stödja stångmaterial, en styrbussning fungerar på ett liknande sätt som en stadig vila skulle på transport av en traditionell svarv.

Swiss-stil svarvar håller generellt bättre toleranser på delar eftersom svarvoperationer utförs inom närhet till denna guide bussning. Styrbussningen ger styvhet till svarvade detaljen eftersom endast en minimal mängd av lager är exponerad efter att ha lämnat bussn tills svarvverktyg är i ingrepp. Med styv att styrbussn ger på lager, är dessa maskiner särskilt väl anpassad för att hålla snäva toleranser. En annan payoff är det schweiziska stilen svarven förmåga att omvandla delar eller delar med liten diameter med stora längd-till-diameter-förhållanden. Verktygs prat vanligtvis minimeras på grund av verktyget / guide bussning sammanställning.

Det finns två typer av schweiziska svarv verktygsmaskiner. Mekaniska svarvar använder kammar, växellådor system och mekaniska kopplingar för att flytta spindeldockan och manipulera hylsan och verktyg. Dessa typer av maskiner har ersatts på många ställen genom dator numerisk styrning (CNC) Schweiziska svarvar.

En CNC schweizisk svarv kommer att använda många datorstyrda komponenter. Ett stort antal av dessa komponenter kan justeras medan maskinen är i drift. Fördelen med en CNC schweizisk svarv är att precisionen i en traditionell maskin bibehålles medan funktionaliteten hos maskinen ökas med tillsats av en dator och dess kontrollerade komponenter.

Moderna typer av CNC schweiziska svarvar kan omfatta flera axel och leva sekundär verktyg, flytta svans aktier eller sekundära spindlar. Beroende på den önskade delen konfigurationen, några schweiziska svarvar har förmågan att vända och bearbetning av detaljer komplett. Detta eliminerar behovet av sekundär verksamhet.

En nackdel med alla schweiziska svarvar är de bar aktie resterna. Dessa är i allmänhet längre än de som finns på en traditionell typ av svarv och allmänhet skulle anses skrot. Långa rester är resultatet av konfigurationen av hylsan och styrbussningen i denna maskin.

  • CNC schweiziska svarvar kan justeras medan maskinen är i rörelse.