Hur väljer jag det bästa Jord?

October 15

För att välja den bästa ingjutning mix för dina krukväxter, kan du blanda upp en hemmagjord parti med flera ingredienser, eller köpa en påse på din lokala trädgårdscenter. En gör-det-själv (DIY) ingjutning mix är en bra idé, eftersom du kan styra vilka ingredienser ska användas. Detta kan göras med hjälp av en blandning av jord eller genom att göra en mix som innehåller ingen jord. Den typ av mix du väljer bör uppfylla kraven för frön eller plantor som ska krukväxter. Om du köper en kommersiell potting mix, be om en mix som ger fungerande dränering.

Din ingjutning mix måste tillhandahålla dränering för dina frön att gro och för dina växter att frodas. Samtidigt, kommer du vill välja en potting mix som inte torkar ut. Det måste ge en lämplig balans av fukt och dränering.

Om du planterar frön bör utsädet paketet ange alla nödvändiga krav för ingjutning blandningar eller mark. Om du har olika frön att plantera, kan du behöva köpa olika typer av blandningar. Oavsett vilken ingjutning mix du väljer, se till att det inte är för hårt eller hårt packad i potten.

Din potten kommer att behöva utrymme för luft att cirkulera, och några krukväxter blandningar kommer inte att tillåta tillräcklig luftrum. Se till ingjutning mix du använder är inte komprimerad. Kontrollera sedan pH-nivån i din potting mix. För växterna att få rätt näringsämnen, bör ett surt pH på 5,8 vara tillräckliga. Om du köper din potting blandning från en butik, se till att fråga om det är ekologiskt. Detta skulle bidra till att säkerställa mixen inte innehåller skadliga mikrober eller andra föroreningar som kan förstöra dina växter.

Om du föredrar en hemmagjord mix snarare än en färdig potting blandning, kanske du köpa lite torv att använda som bas. Pressad torv är bra för vattenabsorption, så det kan vara föredraget för dem som inte har tid för frekvent vattning. För att säkerställa korrekt dränering dock lägga till en mineral som perlit ska fungera bra.

Kompost är viktigt också, eftersom det kommer att hjälpa näring dina växter. En liten bit av kalksten är också bra för en jord-mindre potting blandning. Om du tänker den organiska vägen, gödsel och matjord kan läggas till torv, perlit och vermikulit.

  • Planteringsjord kan blandas hemma eller köpt på en trädgårds-leverans butik.
  • Ingjutning mixar kan blandas hemma eller köpte förblandad från butiken.
  • Potting mix måste ge ordentlig dränering för en anläggning att frodas.