Vad är en Radar Gun?

October 11

En radarpistol är en bärbar anordning som används för att mäta hastigheten på något, särskilt en baseboll eller rörligt fordon. Speciellt är radarpistoler som används av polisen för att fånga speeders och baseball tränare för att mäta hastigheten på en kanna kast. En typisk radarn kan köpas online eller i en sport leverans butik för ca $ 100 USD (US dollar). Radar kanoner uppfanns 1954 av Bryce Brown, och användes först av patrolman Leonard Baldy i Chicago.

En radarpistol fungerar genom att studsa radar utanför mätobjektet och använder Dopplereffekten avleda dess hastighet. Som sådana är de också kallas dopplerradar. Du kanske är bekant med dopplereffekten genom att lyssna på ett passerande tåg eller bil - särskilt med ett tåg visselpipa, det låter mer högfrekvent när tåget närmar sig, och blir låg tonhöjd som tåget avgår, trots att stigningen visselpipa är objektivt konstant.

Den förändring av stigningen orsakas av rörelsen av objektet avger buller. När objektet rör sig snabbt mot lyssnaren, är ljudvågor komprimeras av objektets ökande närhet som det avger ljud. När föremålet avgår, är vågorna sträcks ut av objektets ökande avstånd som det avger ljudet. Samma princip gäller för ljus, andra former av elektromagnetisk energi (t.ex. radarvågor), och alla utsända vågen.

Fungerande både som en radarsändare och transceiver, en radarpistol både avger radarvågor och analyserar dem på mottagningen. Detta möjliggör mycket exakta mätningar av hastighet, men en radarpistol kan ibland vara i fel när den tar upp rörelsen av ett objekt i förgrunden, som en rörlig fågel, snarare än det avsedda målet objektet. Som ett resultat av risken för fel, är polisen i många stater krävs för att slutföra en kurs på korrekt användning av radarpistoler och få en certifiering.

  • En radarpistol får användas av poliser.
  • En boll kastas av en baseballkanna ofta spåras med en radarpistol.