Vad är Konkurs Records?

October 8

Konkurs poster är domböcker rör konkursförfaranden, görs tillgängliga för allmänheten som en fråga av lag. Processen att få tillgång till dessa register varierar, eftersom varje nation och domstol har sin egen metod för att lagra juridiska register och ge dem på begäran. Konsulter specialiserade på juridiska förfrågningar som kan behållas för att spåra upp konkurs poster om folk har problem.

När människor ansöka om konkurs, visas de i domstol för att konstatera att deras tillgångar är begränsade och de kan inte göra bra på sina skulder. Visar bevis på deras oförmåga, begära att de helt eller delvis skuldavskrivning. Detta kan innefatta att be borgenärerna att acceptera delbetalningar eller be domstolen om tid att ordna finanserna för att se om det är möjligt att återbetala skulder efter en frist.

Domstolar gör konkurs poster offentligt av flera skäl. En viktig anledning är att de kan vara av intresse för borgenärerna, arbetsgivare och andra personer som kan vara intresserade av en individs förmåga att hantera skuld ansvarsfullt. Deklarera konkurs betraktas allmänt som ett tecken på bristande tillförlitlighet, och folk får samråda offentliga register i syfte att identifiera riskfyllda låntagare. Dessutom, eftersom konkurs är något som många människor skäms för, är den offentliga karaktären av processen som syftar till att fungera som en avskräckande, påminna folk att välja att förklara konkurs kan leda till offentlig förnedring.

Människor begär konkurs poster kommer att behöva ge så mycket information som möjligt. Namnet på den person de söker upp, tillsammans med en allmän tidsintervall, är mycket viktigt. Om människor har antalet fall eller andra referenser, kan dessa vara till hjälp. Människor behöver också veta var ett fall hördes eller hur man bedriva forskning för att ta reda på vilken domstol övervakade konkursförfarandet. Ibland kan äldre konkurs poster vara svårt att hitta och det kan vara nödvändigt att anlita en professionell för att gräva ut dem.

Sekretess förespråkare har varnat för att den offentliga karaktär konkurs poster kan utsätta människor för risken för identitetsstöld. Dessa register omfattar detaljerad personlig information och människor kan skörda register för att hitta bra mål. Att ta ut krediter i namn av en person som har gått i konkurs kan vara en kunnig strategi, eftersom sådana individer inte kan förklara konkurs igen för en viss tid och därmed kan anses god kreditrisker. Människor som har tvingats i konkurs bör övervaka sina kredit poster noggrant för tecken på misstänkt aktivitet och kanske vill överväga att sätta innehar på sina poster med stora kreditupplysningsföretag; om någon ansöker om kredit under det namnet, kommer ansökan att flaggas.

  • Den offentliga karaktär konkurs poster kan utsätta människor för risken för identitetsstöld.