Konfigurera Laptop Mouse

December 20

Du kan styra den bärbara datorns mus hårdvara via dialogrutan Egenskaper för mus. Här hittar du kontrollerna för konfigurering och ställa in din bärbara dator pekdon.

För att komma åt dialogrutan Egenskaper för mus, välj Kontrollpanelen på Start-menyn och klicka sedan på Mus i menyn Kontrollpanelen. Förutom den vanliga musen informationen, kanske du hittar en anpassad flik i mus dialogrutan Egenskaper. Det är där du kan konfigurera den bärbara datorns styrplatta eller anpassad pekdon.

Konfigurera Laptop Mouse

  • Om du är en southpaw, använd fliken Knappar i dialogrutan Egenskaper för mus för att växla funktionerna för vänster och höger musknapp. Var dock medveten om att de flesta handböcker hänvisar till huvud musknapp som på vänster!
  • Du kan använda fliken Pekare i dialogrutan Egenskaper för mus för att ändra sättet muspekaren ser på skärmen. Det kan vara en rolig slöseri med tid.
  • Objekt på fliken Pekaralternativ kan användas för att hjälpa dig att hitta en förlorad muspekare. Inställningar såsom pekarspår och Show Plats kan användas för att hjälpa till att hitta svåra att se muspekare på den bärbara datorns bildskärm.
  • Observera att det är möjligt att inaktivera din bärbara dator musmatta. Vissa bärbara datorer, till exempel vissa modeller av HP Pavilion, kanske har en musmatta på / av-knapp. Detta är helt acceptabelt om du planerar att använda en extern mus.