Att betala skatt på tid för att undvika straff

December 13

April 15 är tidsfristen för att lämna in statliga och federala individuella inkomstdeklarationer. En förlängning till filen din deklaration är inte en förlängning för att betala din skatt. Skatter förfaller den 15 april, och IRS börjar ta ut ränta och straffavgifter på dina obetalda skatter på April 16. Av denna anledning, betala en del av din skatt den 15 april är bättre än att betala någonting alls. Ju mer du betalar, desto mindre din skatteskulden växer på grund av ränta och straffavgifter.

Arkiv din deklaration i tid, eller fil IRS Form 4868, "Ansökan om automatisk förlängning till fil", som ger dig fram till augusti 15 till få din återkomst till IRS. Du kan ladda ner begäran förlängning form från IRS, beställa den genom att ringa 800-829-3767, eller plocka upp den på din lokala IRS kontor.

Om du inte har pengar att betala IRS, har du alternativ. Dessa alternativ kan bli kostsamt. Det är en bra idé att rådgöra med en CPA eller finansiell rådgivare om om någon av dessa alternativ är rätt för dig. Den personen kan tyda på att du kommer att vara bättre att be IRS att låta dig betala vad du är skyldig i omgångar eller att låta dig lösa din skuld för mindre genom ett erbjudande kompromiss.

  • Betala med plast. Du måste betala en bekvämlighet avgift på 2,49 procent på det belopp som du laddar betala din IRS räkningen. Och, naturligtvis, om du inte betalar hela beloppet för din skatteskulden när du får ditt kontoutdrag, du betalar ränta till kreditkortsföretaget.

    Du kan inte betala din skatt med kreditkort, sedan i konkurs, och göra skulden försvinner. Skatte räkningar inte dischargeable i konkurs.
  • Använd ett kreditkort kontroll bekvämlighet. Detta alternativ är relativt dyrt eftersom du förmodligen har att betala en avgift till kreditkortsföretaget för förmånen att använda bekvämlighetskontrollen. Plus, om du inte kan betala av beloppet på checken direkt, förräntas.
  • Låna mot ditt hem kapital. Den goda nyheten är att den ränta du betalar på lånade pengar är förmodligen avdragsgilla. Den dåliga nyheten är att om du inte kan betala tillbaka de lånade pengarna, kan du förlora ditt hem.