Vad är neurallist Cells?

December 15

Neurallisten celler är flytt celler som ansvarar för bildandet av många olika anatomiska strukturer finns i hela kroppen. De bildas under utvecklingen av ett embryo från ektoderm av neuralröret längs den neurala plattan. Dessa celler är specifika för organismer med kotor. Neurallist celler är uppdelade i fyra olika typer: kranial, hjärt, bål och vagala neurallist celler.

Under fosterutvecklingen, är neurallisten bildats strax innan neuralröret - i början av det centrala nervsystemet - nyper av och stänger avstängning. Detta signalerar att cellerna att genomgå en epitelial-mesenkymala transitionary fas, separerar från ektoderm av den neurala plattan innan den vandrar genom hela ryggradsdjurets kropp. Så småningom, de tillfälliga cellerna börjar bildas pigmentceller, brosk, glatt muskulatur, nerver och ben. Migration av dessa celler stannar när de möter en barriär, såsom blodkärl eller cellkluster. Positionen för neurallisten cell i kroppen efter dess migrering har upphört hjälper till att bestämma den slutliga differentieringen av cellen i specifika anatomiska strukturer.

Efter att ha flyttat från den stationära ektoderm cellagret till mobil mesoderm skiktet, neurallisten cellerna vandrar genom kraniet och bosätta sig i faryngala bågar. Nu kallas kraniala neurallist celler, kommer de att bidra till bildandet av den bindväv, brosk och skelettstrukturer av huvud och ansiktsdrag. Nerver och vissa pigmentceller skapas också genom de kraniala neurallist celler.

Några av de neurallist cellerna kommer att fortsätta att resa till andra delar av kroppen. Ganglia i matsmältningssystemet är i stort sett bildas av de vagala neurallist celler. En integrerad del av hjärtat, som kallas aorticopulmonary septumet, bildas genom hjärt neurallist celler.

Trunk neurallist celler bildar ett parti av de sensoriska nerverna och ganglier av det sympatiska nervsystemet. Andra stamceller migrerar till huden, där de bildar pigmentproducerande celler som kallas melanocyter. Pigmentet melanin görs av melanocyter är dessutom uppdelad i två typer, eumelanin och pheomelanin. Förekomsten av eumelanin leder olika nyanser av brunt och svart pigment. Pheomelanin orsakar gula och röda pigment för att utveckla.

Felaktiga neurallist celler kan resultera i de kraniofaciala deformaties vanligen förknippas med medfödda sjukdomar som Treacher-Collins syndrom. Neuralrörsdefekter inträffa innan den åttonde graviditetsveckan när många kvinnor inte kan vara medveten om graviditeten. De flesta kvinnor rekommenderas att påbörja ett dagligt tillskott av folsyra och prenatal vitaminer flera månader innan du försöker bli gravid för att förhindra neuralrörsdefekter inträffar.