Söka efter ett dokument

January 10

Beth konstaterar att i Word 2003, om hon inte minns namnet på ett dokument eller när den gjordes, kunde hon söka efter den med specifik text som hon visste var i dokumentet. Hon kunde göra detta antingen från menyn Verktyg eller från dialogrutan Öppna. Beth undrar om det finns ett sätt att göra detta i Word 2007.

Det korta svaret är ja, det finns ett sätt. Om du visar dialogrutan Öppna ser du en sökruta i det övre högra hörnet. Skriv in vad du vill söka efter och klicka på den lilla ikonen som ser ut som ett förstoringsglas. Ordet går till jobbet försöker hitta dokument som matchar dina sökkriterier.

Ju längre svaret är nej, det är inte så "fullfjädrad" av en sökning i Word som det brukade vara i äldre versioner av programmet. Istället har mer djupgående sökning givits i Word sig till förmån för de sökfunktioner i Windows. Om du inte har använt Windows 'sökfunktioner, kanske du vill kolla upp det. De kommer ut-göra något du brukade kunna göra i tidigare versioner av Word.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (7138) gäller för Microsoft Word 2007.