Vad är en Articulated Truck?

December 15

En ledad lastbil är ett fordon som är vanligast i byggnadsarbete. Dessa lastbilar används för att dra tunga laster, ibland över svår terräng, och de kan betraktas som en typ av traktor och släp enhet. Det finns enkla sådana som distanser varor samt ramstyrda dumprar som också lastmaskiner.

Det viktigaste inslaget i en ledad lastbil som sätter det i ett separat körning klass är dess drivsystem. Drivsystemet är baserat på antalet hjul på de axlar som används för att dra trucken. Det vanligaste systemet är 6 x 6-system, i vilket trucken har sex hjul på tre axlar och alla används när man kör lastbilen.

Ett annat system som används är den 6 x 4-enhet, i vilken endast de bakre fyra hjulen används vid körning. Den ursprungliga drivsystemet i ledade lastbilar är den berömda 4 x 4-enhet. Detta var avsedd för lastbilar som kör över den tuffaste terrängen på planeten. Den 4 x 4 drivsystem hjälper lastbilen manöver över terräng som skulle kunna vara ett potentiellt problem för de transporterade.

En ledad lastbil kan användas för att bära alla typer av varor. Den 4 x 4 drivsystem, till exempel, används oftast för laster som brandfarlig vätska. Denna typ av lastbil har också förmågan att bära laster på upp till 40 ton i vikt. Det är därför det är så populärt i byggbranschen, där tunga material används.

Ett av problemen med den ledade lastbil påträffas med den bakre vagnen. På grund av dess kopplingssystem, fungerar trailern oberoende från förarhytten. En skicklig förare behöver hålla ett vakande öga på släpet med hjälp sidospeglar. På grund av den oberoende släpet, har föraren ingen känsla av släpets rörelse. Nu finns videokameror som kan installeras i trailern att förarna kan vara medveten om trailerâ € s rörelse.

Den ledade lastbil är en av de mest mångsidiga dragfordon i världen. På grund av sin mångsidighet och rörlighet, används det i en mängd olika industrier, inte bara konstruktion. Tänk på de stora skogsbolagen som transporterar stora mängder träd; detta skulle inte vara möjligt utan lastbilen. Militären har en enorm flotta av olika typer av långtradare, av vilka några är speciellt bepansrade. Du har även den ledade lastbilen att tacka för din sophämtning en gång i veckan.

  • De flesta moderna sophämtning fordon är ledade lastbilar.