Vad är Rent Garanti Försäkring?

March 16

Hyra garantiförsäkring är en typ av försäkring som erbjuds i Storbritannien och i flera andra länder som hjälper till att skydda inkomsterna för hyresvärden. Detta ska ses som skild från renterâ € s försäkringar, som skulle kunna användas för att täcka förluster egendom för dem som är hyresgäster, eftersom hemförsäkringen besatt av hyresvärdar doesnâ € t tenderar att täcka rentersâ € personlig egendom. Istället hyr garantiförsäkring kan hjälpa en hyresvärd som måste vräka någon för utebliven betalning, eller som förlorar betalning krävs för att fortsätta att betala på en inteckning eller förlita sig på som inkomst.

Det finns många företag i Storbritannien som erbjuder hyresgarantiförsäkring och struktur återbetalnings eller ekonomiska termer kan variera beroende på storleken på politiken. Fastighetsägare kan förvänta lite hjälp med de juridiska kostnader som krävs för att vräka en hyresgäst, och de kan få fullständig återbetalning av hyra om en hyresgäst har en ekonomiska svårigheter, till exempel plötsligt bli anställd. Tid hyran betalas eller summa pengar tillåts för vräkning kostnaderna bör definieras av politiken.

Företag som erbjuder hyresgarantiförsäkring frågar ofta hyresvärdar att ge information om en hyresgäst när han eller hon flyttar in i en lägenhet eller lägenhet. De kan be hyresvärden att utföra en kreditkontroll, och för att kontrollera att personen är anställd och att inkomsten som anges. Detta hjälper till att minimera förlusten för både hyresvärden och försäkringsbolaget. Underlåtenhet att kontrollera en stadig inkomst och betalningsanmärkningar riskerar möjligheten att en hyresgäst inte kommer att kunna betala hyran.

En sak som hyresgaranti försäkring kan göra är att hjälpa hyresvärdar skydda sina hyresgäster, som genom någon egen förskyllan kan förlora medel för anställning. Många hyresvärdar är inte orolig att vräka hyresgäster som plötsligt har förlorat arbetet förskyllan egen. De kan känna en moralisk skyldighet att hjälpa till att stödja dessa hyresgäster och ge dem tid att komma på fötter igen, istället för att avhysa dem eftersom de är så i behov av hyresbetalningar. Hyra garantiförsäkring tillåter hyresvärdar att göra vad som kan anses vara den moraliska val eftersom deras hyresbetalningar garanteras av sin politik i minst ett par månader.

Den andra positiva inslag för att hyra garantiförsäkring är att itâ € s vanligtvis inte särskilt dyr, och kanske bara uppgå till cirka 5% eller mindre av den totala hyresintäkter. Särskilt i ekonomier som är osäkra, kan denna form av täckning vara attraktiv. Det är dock inte tillgängligt i alla länder.

  • Hyr garantiförsäkring kan hjälpa en hyresvärd som måste vräka en hyresgäst för utebliven betalning.