Vad är Pramiracetam?

July 1

Pramiracetam är ett läkemedel som kallas en kognitiv förstärkare eller nootropic drog som finns endast i ett fåtal ställen, oftast till ett högt pris. Säljs även under namnet Neupramir, det är tänkt att läkemedlet kan vara effektivt för att förbättra kognition, som arbetar som ett antidepressivt medel, eller behandla en del av den mentala underskott orsak med Alzheimers sjukdom. Vad drogen är tänkt att göra och vad det verkligen kan vara två skilda saker eftersom många läkemedelsreglerande organ som den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har inte utvärderats påståenden om läkemedlet. Även människor skulle kunna få denna medicin från utländska onlineapotek, måste de vara medvetna om att organ som FDA inte har godkänt den för användning och har lite data för att fastställa att det är effektivt.

Som förklaras av tillverkarna, ökar pramiracetam nivåerna av acetylkolin i hjärnan, vilket kan öka mängden av blodflöde till hjärnan. Detta kan motivera drogen att stämplas som bra för kognitiv förbättring. Extra blodflödet kan stimulera eller öka hjärnans produktion.

Vissa läkare är snabba att påpeka att droger som pramiracetam endast kan fungera bra om de administreras i närvaro av en god tillgång på andra hormoner som östrogen eller testosteron. Detta tyder på att många kvinnor i synnerhet kan kräva hormonbehandling samtidig med att ta detta läkemedel för att det ska fungera, eftersom Alzheimers är vanligare hos kvinnor efter klimakteriet. Mängd testosteron minskar i åldrande män, så hormonnivåer kan behöva kontrolleras och / eller kompletteras för att få full effekt av läkemedlet.

Effekter som har noterats i populationer med Alzheimers sjukdom inkluderar större minne, förmåga att lära, och högre intelligens. Ibland mild depression i samband med Alzheimers sjukdom lindras, men allvarligare depression kan förvärras och läkemedlet kan ha en lugnande effekt i vissa som tar det. Det är oftast inte föreslagits som ett antidepressivt läkemedel av denna anledning.

Doser av pramiracetam skulle bero på en läkares vägledning, och vi rekommenderar att alla som vill ta detta läkemedel, särskilt om de måste skaffa det från utanför landet, bör söka läkare förtrogen med läkemedlet, som kan avgöra doseringen och titta för biverkningar . Biverkningar är oftast minimal, enligt uppgifter från tillverkarna, och kan inkludera muntorrhet, orolig mage med illamående och huvudvärk. Längre studier medicineringen kan leda till mer information om varaktighet och frekvens av biverkningarna.

En läkare förtrogen med pramiracetam kan också hjälpa patienter avgöra om de har nuvarande medicinska tillstånd eller ta nuvarande mediciner som skulle kunna skapa interaktion. Den bästa källan för råd om detta är en läkare. Användning av läkemedlet är kontraindicerat vid graviditet och svår depression, och det kan finnas andra fall där det inte bör användas.

  • Pramiracetam kan användas för att behandla några av de mentala brister som orsakas av Alzheimers sjukdom.
  • Pramiracetam kan förskrivas tillsammans med östrogen till postmenopausala kvinnor.