Vad är det bästa sättet att rengöra Raffia?

May 28

Raffia används för många olika tillämpningar idag. Många människor älskar att skapa smycken från nya och rena bast som kan användas under olika helgdagar på året. Personer som är i konst och hantverk kommer att använda raffia att skapa intressanta accenter för kransar. Behandlade och rena raffia paneler kan användas för att skapa utseendet och känslan av gräs papper för väggar. Raffia mattor anses en lätt och enkelt sätt att ge täckning för trägolv. Dessutom är raffia ofta för att skapa väskor, plånböcker, och sommarhattar. Som ett mångsidigt material som finns i många hem är bast också ofta något som behöver rengöras från tid till annan. Här är några tips som hjälper att hålla bast i dess många inkarnationer ren och ny ser.

Det är viktigt att förstå att raffia görs formen de raffia palmer som finns i delar av Afrika, Madagaskar, och även delar av Central- och Sydamerika. Dessa härdiga palmer används i vissa kulturer för taktäckningar, på grund av deras förmåga att hålla upp bra mot regnet. Även om det är bara den tunna membran på undersidan av palmblad som används för att göra de flesta av de raffia objekt som västerländska kulturen är bekant med, det ger oss några ledtrådar om hur man rengör bast.

Rengöring naturliga fibrer ofta förlitar sig på att använda naturliga rengöringsmedel, som luft. Till exempel är en av de bästa sätten att rengöra raffia mattor och mattor för att ta dem utanför och förvaras på ett klädstreck, kanske till och med en kvast och torka av dem ner och ge dem en bra skaka. Lämnar mattorna i det fria under en tid kommer att bidra till att befria materialet i eventuella ackumulerade lukter och lämnar en fräsch ren doft till den rena bast.

Rengöring raffia som har förorenats med flytande fläckar är lite svårare. Ändå är det många som har stor lycka med en kombination av bakpulver och vinäger. Strö bakpulver på nedsmutsade området, sedan lägga ett par teskedar av ättika för att göra en pasta. Arbeta pastan i fläcken. Som pastan torkar, kommer att rensa bast genom att lyfta ut fläcken. När pastan har torkat, borsta bort återstoden. Beroende på fläcken, kan det ta flera program för att komma med rent bast.

I vissa fall kommer vattnet bort en fläck som inte har en chans att sippra in i fibrerna. Många kulturer har en tradition av städfibrer genom att placera dem under rinnande vatten. Du kan prova det här som ett sätt att rengöra bast. Kom bara ihåg att placera objektet i solen så att den kan torka ordentligt innan de återvänder objektet till sin plats. Våta fiber kommer mögel över tiden och skapa helt en enda röra.

För att rengöra bast, är det viktigt att komma ihåg att de naturliga fibrer svarar bra på naturliga rengöringsmedel. Donâ € t använda starka kemikalier på fläckarna, eller objektet kommer att förstöras. Ofta damning, vädring och använda en enkel naturlig förflutna kommer att resultera i ren bast som ser bra under många år framöver.

  • En kombination av bakpulver och vinäger kan användas för att rengöra bast.
  • Raffia kommer från ett specifikt palm som ursprungligen växte bara på Madagaskar.
  • Bakpulver och vinäger kan hjälpa till att ta bort fläckar.
  • Vit vinäger kan vara till hjälp för rengöring flytande fläckar på fiber.
  • Raffia kan användas för att göra hattar.