Vad är det bästa Acne Diet?

November 19

Det bästa akne kost, dvs mat som hjälper till att undvika en akne breakout, tros innebära en minskad intag av kolhydrater som har ett högt glykemiskt index. Lågt glykemiskt kolhydrater, liksom magert protein, bör göra upp en stor del av kosten. Livsmedel som fisk och kyckling är bra proteinkällor. En person efter en acne kost bör försöka begränsa intaget av mättade fetter, särskilt från skräpmat.

Itâ € s nyligen att kopplingen mellan akne och kost har blivit mer tydlig. Det har alltid funnits teorier om att livsmedel såsom choklad eller chips leder till högre nivåer av akne, men verkligheten är mer komplicerad. Forskning har visat att intag av livsmedel som innehåller kolhydrater med högt glykemiskt index orsakar mer akne. Människor som konsumerar lägre nivåer av dessa kolhydrater tenderar att ha mindre allvarliga och mindre frekventa, acne.

Vissa livsmedel som tros vara viktiga i en akne kost inkluderar färska grönsaker och frukt. Livsmedel med höga halter av mättat fett bör undvikas om möjligt. Söta drycker såsom läsk, kan också göra akne värre. Äta mer fullkorn, inklusive ersätta vitt bröd med hela vete, är också tänkt att vara viktigt.

Magert protein är en annan viktig del av en akne kost. Några bra källor är fisk, kyckling och kalkon. Fisk är särskilt hälsosamt att äta, eftersom det innehåller höga halter av omega 3, en fettsyra som har en rad positiva hälsoeffekter. När man äter kyckling eller kalkon, ta bort huden först och antingen baka eller grilla köttet. Magert nötkött är okej så länge något fett har tagits bort före tillagning.

Andra tips för att upprätthålla en acne diet är att äta massor av ärter, bönor och linser, som innehåller mycket protein, och byta till magra mejeriprodukter. Ägg kan eller inte kan vara det mest hälsosamma val, men ger protein och är mångsidiga vid matlagning. Samtidigt minska kolhydratintag tros vara till hjälp vid behandling av akne, itâ € s fortfarande viktigt att bibehålla en hälsosam, balanserad kost.

Itâ € s viktigt för personer med akne att förstå att ens kommer den bästa akne kost förmodligen inte bota problemet helt. Det kan dock minska graden av finnar. En akne kost är vanligtvis en hälsosam kost också, så att skära ned på intaget av höga glykemiskt kolhydrater kan minimera risken för andra hälsoproblem. Det kan ta flera veckor av att äta en hälsosam kost innan en person märker en skillnad i hans eller hennes acne, dock.

  • Folk på akne kost bör undvika skräpmat.
  • Magert protein är en viktig del av en akne kost.
  • Även den bästa akne kost kommer sannolikt inte att bota problemet helt.
  • Hög glykemiskt kolhydrater kan göra akne värre.