Hur får jag tillbaka efter Wrist kirurgi?

December 24

Det finns många saker som du kan göra för att återhämta sig från handleden kirurgi. Återställningstider och metoder kommer att variera beroende på vilken typ av operation som utförts. Sjukgymnastik är en av de vanligaste återvinningsverksamhet, men många andra faktorer kan spela en roll i läkningsprocessen, såsom en riktig kost och undvika handled påfrestningar och spänningar.

Efter instruktioner från din läkare är kanske den enklaste och viktigaste att göra efter handledskirurgi. Lyssna på alla instruktioner och råd som ges till dig av din läkare samt sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal. Om du har några frågor eller inte förstår någon aspekt av operationen eller återvinning är det viktigt att fråga kvalificerad medicinsk personal. Dessutom är det viktigt att läsa och förstå någon litteratur att medicinska vårdgivare ger dig.

Efter handled kirurgi kan du skriva in sjukgymnastik. Det är viktigt att delta i alla terapisessioner. Om du får tekniker för att använda eller övningar att utföra utanför sessioner, är det viktigt att du använder dem. För människor som inte går i organiserad sjukgymnastik, kan målformulering vara ett användbart återställningsmetod. Under veckorna efter handledskirurgi, vissa människor gillar att sätta små, gradvis ökande mål för sig själva.

Din läkare kan ordinera smärtstillande medicin efter handledskirurgi. Smärtstillande medel kan göra återhämtningsprocessen enklare för människor, men det är viktigt att du bara ta den ordinerade dosen och följ alla pharmacistâ € s anvisningar. Att ta mer av medicinen än vad som rekommenderas kan vara farligt, ibland leder till missbruk eller överdosering.

Det kan vara klokt att forskning alternativa metoder för smärtlindring efter din operation. Vissa människor bedriva meditation för att minska sin smärta, medan andra kan prova andra former av psykisk distraktion för att lindra smärta. Många människor har också anslutit sig online eller i person stödgrupper efter handledskirurgi.

Återhämtningsprocessen kan vara olika för olika personer. Vissa människor kan naturligtvis läker snabbare än andra. För alla återhämtar sig från handleden kirurgi, men det är väldigt viktigt att inte anstränga handleden på något sätt. Oavsett hur stark du känner dig, är det en bra idé att undvika tunga lyft och andra aktiviteter som kan sätta spänning på handleden för att undvika ytterligare skador. Undvik långa repetitiva rörelser och ta täta pauser om du måste engagera sig i sådan verksamhet.

Som medicinsk teknik fortskrider kan återhämtning efter handledskirurgi förändras, men en viss återhämtning tid fortfarande behövs. Det bästa för de flesta människor är att undvika att för mycket press på handleden och ge den maximala mängden möjliga tid att läka. Främjande naturlig läkning genom att få massor av vila och äta hälso även kan vara till nytta efter handledskirurgi.

  • Kirurgi för att behandla karpaltunnelsyndrom kan utföras som antingen en öppen eller en endoskopisk kirurgisk procedur.
  • Använda en kylklamp kan bidra till att minska smärta i handleden för att tillfriskna från kirurgi.
  • Det finns många olika typer av handleden operationer, och patienten bör diskutera detaljerna med sin läkare.
  • En handledsstödet kan bäras för stöd efter handledskirurgi.
  • Handleds kirurgi kan eller inte kan kräva narkos.
  • Webb programmerare och andra som använder datorer ofta kan behöva cubital eller karpaltunneln frigör kirurgi, och kan missa flera veckors arbete.
  • Sjukgymnastik ordineras ofta för att hjälpa till att återfå styrka och rörelseomfång efter handledskirurgi.