Vad är en dold defekt?

February 9

Ett dolt fel är ett problem med ett köp som inte skulle ha varit uppenbart med en detaljerad och rimlig kontroll vid tidpunkten för försäljningen. Köparen kan ha rättslig grund för en fordran mot säljaren, som begär en återbetalning, utbyte eller reparation, beroende på problemets art. Till exempel, om titeln på en fastighet har dolt fel, kanske köparen kunna häva affären, medan fattiga hem konstruktion kan vara skäl för reparationer av entreprenören som utförde arbetet. Beroende på regionala lagar kan sellerâ € s kunskap om problemet vara relevanta för ärendet.

Juridiskt sett en person som gör ett köp har en skyldighet att inspektera den, efter några rimliga åtgärder för att kontrollera om det brister. Till exempel, skulle någon köra bil innan du köper den, och skulle se över motorn, kropp och underrede av uppenbara frågorna. Att be en mekaniker att inspektera en bil är också vanligt en del av köpprocessen. Om dessa försiktighetsåtgärder donâ € t avslöja eventuella brister, eller göra men de riktar i kontraktet, antar köparen finns det inga andra problem.

Felet som tydligt var närvarande vid tidpunkten för köpet uppstår, anses de dolda eller latent. Ett problem djupt inne i motorn i bilen, till exempel, wouldnâ € t kunna identifieras utan att ta motorn isär, vilket inte är en del av en rimlig bedömning av en bil som erbjuds till försäljning. Köparen i denna situation skulle kunna närma sig säljaren att begära återbetalning på köpet eller begära en ersättning med ett fordon som inte har några defekter. Säljare kan även erbjuda reparationer; en ny bilhandlare, till exempel, kan ersätta en motor för att hantera ett dolt fel.

I vissa orter, måste säljaren att vara medveten om dolt fel för köparen att ha en fordran. Om någon säljer ett hem fullt medveten om att det finns problem med nedgrävda elledningar, till exempel, är det troligt en förvrängning av hemmet och köparen skulle kunna kräva skadestånd. Säljare som inte är medvetna om ett dolt fel kan inte hållas ansvarig för den i andra jurisdiktioner, enligt argumentet att det inte är rimligt att tvinga människor att vara ansvarig för något de int € t vet om.

Alternativ för att hantera ett dolt fel kan variera. Säljare kan vara villiga att lösa problemet privat efter det att köparen förklarar situationen. I andra fall kan det vara nödvändigt att driva ärendet i domstol för att kräva skadestånd, i vilket fall köpare kanske vill väga rättegångskostnader mot sannolikheten för att få en dom till deras fördel.