Vad är Splenda?

July 18

Splenda är en artificiellt tillverkad sötare som säljs i USA. I Europeiska unionen, är samma produkt känt en E955. Den finns i en rad olika livsmedelsbutiker och ligger i samma gången som socker. Splenda inte socker, men är en sukralos baserad produkt. Sukralos är en kemikalie som har många av samma egenskaper som socker, men har färre kalorier.

Ren surcalose har noll kalorier, men har cirka 600 gånger sötma av socker. När säljs som Splenda är sukralos i kombination med bindemedel, fyllmedel och andra medel som lägger cirka tre kalorier varje tesked (5 ml). Den amerikanska Food and Drug Administration regler anger att en produkt med mindre än fem kalorier per tjänsten kan märkas som en nollkaloriprodukt.

Det finns tre användningsområden för Splenda: i hemmet bakning, i kommersiellt beredda livsmedel och i varma drycker. Vid användning i hem bakning, ersätta en kopp (240 ml) av socker med 3/4-cup (180 ml) Splenda och ¼-cupen (60 ml) socker. I denna del kommer dessert ha identisk struktur och fukt som en efterrätt gjord med socker, men kommer att ha lägre kalorier. En 1-1 ersättning av socker med Splenda reducerar innehållet i objektet fukt och kan ha en något bitter eftersmak.

Splenda är den mest populära konstgjorda sötningsmedlet i kommersiellt bakade produkter, eftersom det är stabilt vid höga temperaturer och kan användas för att hålla fuktnivån hög för att förlänga hållbarheten. Denna produkt används som sötningsmedel i godis, frukost barer, läsk och konserverad frukt. Det används i stället för hög majssirap tillsatser, som har högre kalorier.

Varje förpackning innehåller en tesked (5 ml) av Splenda, som har 3.31 kalorier. De kalorier är kolhydrater baserade, beroende på fyllmedlen av dextros eller maltodextrin. Splenda säljs i enskilda gula förpackningar som ska läggas till kaffe, te eller sötad iste.

Över 100 vetenskapliga studier gjordes för att testa effekterna på människors hälsa till Splenda. Resultaten av dessa studier bekräftar ingen ökad risk för cancer och inga reproduktiva eller neurologiska effekter. Splenda bär en minskad risk för dental bär eller håligheter och är lämplig för daglig användning av diabetiker.

Den dagliga användningen gränsen under din livstid, utan några negativa effekter, är 0,5 oz / dag (14 g / dag) av surcalose. Vissa patienter har rapporterat migrän vid användning Splenda. För dessa patienter, är det bäst att undvika artificiella sötningsmedel, och använda socker, som är en naturlig, vältolererade produkt.

  • En läsk innehåller Splenda.
  • Vissa människor som har använt Splenda har rapporterat huvudvärk.
  • Splenda är populärt i bakade produkter som ersättning för socker.
  • Splena används ofta i iste.