Nya Orsak Partners thru dina Fundraising händelser

July 29

De flesta orsaker har insamlingsevenemang, men att de inte ser dem som de tillgångar som de är. För många är orsaken marknadsföring en typ av fundraising, och speciella evenemang är en annan, utan att någonsin tänka att kombinera de två.

Många orsaker värd stora, välbesökta och lyckade händelser som lätt kan utnyttjas för att rekrytera orsaka marknadsföringspartners. Ta exemplet med Bachmann-Strauss dystoni & Parkinson (BSDP) Foundation i New York och dess årliga cykeltur för att hedra en av sina speciella unga kunder, Jake Silverman. Denna händelse väcker hundratusentals dollar.

Ivrig att lägga orsaken marknadsföring till mixen, använde BSDP event manager Beth Pfeil attraktionen att rekrytera Edens lustgård (en liten livsmedelskedja med flera platser i New York och New Jersey) som orsak marknadspartner. Orsak marknadsföring hjälpte Beth avsluta partnerskapet affären med Edens lustgård på två viktiga sätt:

  • Det ökade antalet sätt dagligvarukedjan skulle kunna göra en skillnad för välgörenhet. Inte bara skulle Edens lustgård samla in pengar till orsaken till registret genom en pinup-program, men det planerat att främja ride att öka ryttare deltagande. Edens lustgård gillade det faktum att dess program hade potential att göra en större inverkan för orsaken än en sponsring skulle.
  • Kombinera händelser och orsaka marknadsföring ökade exponeringen för mataffären kedjan. En del av partnerskapsavtalet ingår skyltning vid cykeltur som främjar Edens lustgård engagemang, allt utan extra kostnad. Den extra fördelen av att ha synlighet på händelsen - och inte bara en point-of-sale-program som riktade befintliga kunder - ökat värdet på befordran till specerihandlare.

    Nya Orsak Partners thru dina Fundraising händelser

    Kopplingsförbehåll orsak marknadsföring till en händelse tog upp detta välgörenhets en extra $ 6000.

Kanske mer än något annat, är orsaker kända för sina insamlingsevenemang. Det är dags för orsaker att utöka värdet av dessa insamlingar genom överladdning dem med anledning marknadsföring.