Vad är en pool ozongenerator?

December 8

En pool ozongenerator, även kallad en ozongenerator, är en anordning som avger ozon i poolvattnet för att filtrera och rena det. De används i allmänhet i kombination med mer traditionella kemiska behandlingar. Det finns många fördelar med att använda en ozongenerator i jämförelse med användning av höga halter av hårda klor och andra kemikalier.

Ozongeneratorer fungerar genom att passera luft genom höga spänningar av el. Denna process separera O 2 molekylerna i separata O 1-molekyler. Dessa nya molekyler kombinera med andra för att skapa ozon.

Studier har visat att användningen av en pool ozongenerator rengör effektivt poolen och frigör vattnet av mögel, bakterier, jäster, och svampar. De är också effektiva på att neutralisera och ta bort kroppsliga oljor och andra mänskliga föroreningar i vattnet. Detta bidrar till att minska behovet av andra, hårdare, rening metoder.

Användningen av en pool ozongenerator minskar oftast behovet av kemiska medel väsentligt. Effektivare modeller är under utveckling, som nästan kan eliminera användningen av starka kemikalier. I jämförelse med klor, inte ozon inte irriterar ögon, näsa och mun. Ozon lämnar också Ph balansen i vattnet orörd, och är mycket mindre korrosivt för en pool liner än klor används.

Med användning av en pool ozongenerator bidrar också till att minska de totala underhållskostnaderna för att hålla en pool ren. Ozongeneratorn behöver bara köpas en gång och minskar användningen av kemikalier, så färre leveranser måste köpas varje säsong. Dessutom, eftersom ozon är inte lika hårda som pool liners, färre reparationer kan behövas.

Ozongeneratorer kan generellt finns på poolförsörjningscentraler eller på nätet. Kostnaden kan variera beroende på storlek och modell som köps. I de flesta fall, spende priset på ozonator görs tillbaka genom att minska kostnaderna för årlig pool underhåll.

Poolägare bör ha i åtanke att en pool ozongenerator används för mikroskopiska organismer och inte ersätta riktig pool underhåll. Löv och andra stora skräp ska avlägsnas med en pool nät eller vakuumenhet. Mindre föremål ska tas bort med hjälp av en kvalitet pool filter. Dessutom bör små mängder av klor eller chock användas för att förhindra algtillväxt och för att bibehålla ett rent utseende.

Ozonrenare kan också användas i badtunnor och jacuzzi. För att hitta det mest lämpliga för jobbet till hands, är det en bra idé att tala med en återförsäljare som har erfarenhet av att använda dem. Professionell installation kan krävas för att säkerställa korrekt funktion.

  • Ozon-system använder en elektrisk laddning för att alstra vattenrenande ozon.