Vad är allergivänliga Solskyddsmedel?

December 5

Allergivänliga solskyddsmedel är en typ av solskyddsmedel som görs utan att använda ingredienser som kan irritera känslig hud eller produkter som kan orsaka allergiska reaktioner. Till exempel, det finns ett antal personer som har en känslighet för dofter. Nästan alla allergivänliga solskyddsmedel görs utan användning av någon form av doft. Detta inkluderar både dofter som är gjorda av icke-organiska material och dofter som helt är gjorda med naturliga och ekologiska ingredienser såsom ekologisk eterisk lavendelolja eller ekologisk eterisk rosenolja. Alla andra typer av ingredienser som kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner hos vissa medlemmar av befolkningen hålls av formler för allergivänliga solskyddsmedel.

Det är vanligt att allergivänliga solskyddsmedel som ska användas på barn. Detta beror på att barn är benägna att ha känslig hud. Även många vuxna inser att det är viktigt att använda solskyddskräm, de flesta föräldrar använder solkräm på sina barn, även om de inte använder den på sig själva. Detta beror på att barn ofta har hud som är mer känslig än huden på vuxna, som redan har ridit många års solexponering. Vissa föräldrar väljer att använda allergivänliga solskydd på sina barn, även om deras barn inte har några kända allergier eller särskilda känslighet för ingredienserna som vanligen används i vanliga typer av solskyddsmedel.

I nästan samtliga fall är allergivänliga solskyddsmedel görs utan användning av PABA vilket är en förkortning för "paraaminobensoesyra." Para-aminobensoesyra har använts i vissa typer av solskyddsmedel, men studier har visat att det finns några negativa effekter. Vissa studier har visat paraaminobensoesyra kan öka nivån av skador på huden genom ultravioletta strålar. Det kan också orsaka vissa problem för personer med vissa allergier. Vissa mindre allvarliga problem med paraaminobensoesyra inkluderar att, när den används i solskyddsmedel, kan den orsaka missfärgning i kläder.

Av alla de skäl som anges ovan, är allergivänliga solskydd nästan alltid listad som "PABA-fri", vilket innebär att den är formulerad utan användning av paraaminobensoesyra. Det är också vanligt att allergivänliga solskyddsmedel som ska göras utan användning av någon form av olja. Detta beror på att oljor i hudvårdsprodukter ibland kan täppa till porerna och skapa utslag eller finnar. Som sådan, ett antal solskyddsmedel som är allergivänliga är också oljefri och marknadsförs som sådana.

  • Allergivänliga solskydd görs utan att använda ingredienser som kan som kan orsaka allergiska reaktioner.
  • Allergivänliga solskyddsmedel brukar utelämna doft.
  • Regelbundet tillämpar solkräm kommer att hålla huden ser yngre längre.
  • Vissa solskyddsmedel avsedda för känslig hud använder ett fysiskt, inte kemiskt, process för att blockera solens strålar.
  • Allergivänliga solskyddsmedel kan användas på barn.