Vilka är de olika typerna av hypertermi behandling?

March 2

Hypertermi behandling i riket av cancerbehandling kan ges på tre sätt: regional, lokal och hela kroppen. Hela kroppsbehandlingar involverar höjning av temperaturen av hela person, exklusive huvudet. Regional terapi värmer en del av en kropp, såsom en arm eller ett ben. Lokala hypertermi behandlingar värma ett litet område av kroppen, till exempel en tumör, för att förstöra cancerceller. Värmen kan göra cancerbehandlingar effektivare, så hypertermi behandlingar används ofta i samband med åtgärder som cellgifter och strålning.

Hela kroppen hypertermi behandlingar kan användas för att behandla fall av metastaserande cancer, eller cancer som har spridit sig i kroppen. I detta fall är kroppstemperaturen höjdes till 107-108 ° F (ca 41,67 till 42,2 ° C). De förhöjda temperaturer kan inte bara göra cancerceller mer benägna att förstörelse av kemoterapi, men kan också hjälpa till att stimulera ett immunsvar. För att höja kroppstemperaturen, kan en läkare använda olika tekniker såsom nedsänkning patienten i varmt vatten med varmvatten filtar, sätta honom i en termisk kammare, och med hjälp av induktiva spolar. De biverkningar av denna behandling kan vara illamående, kräkningar och diarré.

Regional hypertermibehandling används när en läkare önskar att höja temperaturen hos ett avsnitt av kroppen. Dessa sektioner kan inkludera en arm, ett ben, ett organ eller en hålighet i kroppen. Det finns tre olika tekniker som används i denna form av hypertermi behandling: djup vävnad, regional perfusion, och kontinuerlig hyper peritoneal perfusion (CHPP). Den djupa vävnaden behandlingen använder applikatorer placerade utanför kaviteten, orgel, eller kroppsdel ​​som skall värmas. Då olika typer av energi, såsom mikrovågor eller radiofrekvenser, skickas in i vävnaderna för att höja temperaturen.

Regional perfusion innebär användning av en extern maskin till värme blod. Blodet pumpas ut ur patientens kropp, värms i en maskin, och sedan pumpas tillbaka in i kroppen. Kemoterapi läkemedel kan också tillsättas till blodet. Kontinuerlig hyper peritoneal perfusion liknar regional perfusion. I stället för blod upphettas, är det emellertid de cytostatika som är uppvärmd och pumpas in i bukhålan - kaviteten som innehåller matsmältningsorganen.

Den sista av de olika typerna av hypertermi behandling är lokal hypertermi. Det finns tre former av lokal hypertermi behandling: extern, intraluminalt eller endokavitär och interstitiell. Den externa teknik används när tumören är belägen nära eller inne i huden. En läkare kan placera applikatorer på huden över tumören. Därefter energi sänds in i tumören för att höja dess temperatur.

När tumören är i eller runt ett hålrum, exempelvis i rektum, kan användas intraluminal behandling. I denna form av hypertermibehandling, är en sond placeras inom själva tumören. Då energi, såsom mikrovågsugn, radiofrekvenser, eller ultraljud, skickas rakt in i tumören för att höja dess temperatur. Interstitiell hypertermi liknar intraluminal av att en sond placeras i en tumör och energi skickas genom den. Skillnaden är att interstitiell hypertermi används för att behandla tumörer som är belägna djupt inne i kroppen.