Vad är Smudge Proof Mascara?

March 7

Smeta bevis mascara är en kosmetisk brukade mörkna, tjockna och förlänga ögonfransar utan smetar på den omgivande huden. Den finns i många nyanser. Formuleringen skiljer sig från vanlig mascara och vattenfast mascara, samtidigt som liknande kosmetiska resultat.

De flesta moderna mascaror är i krämform, i ett rör med en applikator stav fäst till locket. År 1917, då mascara först uppfanns av Eugene Rimmel, mascara var en kombination av vaselin och koldamm komprimeras till en tårta och appliceras med en liten borste. Cake mascaror används sällan idag, och moderna versioner har mycket mer komplicerade formler.

En nackdel till bär mascara är tendensen för produkten att smeta om ögonen gnids under dagen eller helt enkelt under normal förslitning. Smeta bevis mascara är formulerad för att motstå överföra den till den omgivande huden. De senaste versionerna inkluderar akrylsampolymerer som bildar små tuber runt ögonfransarna när de torkar. Borttagning är enkelt med varmt vatten och lätt massage runt ögonen. Den kladdsäker mascara kommer komma ut som små fläckar eller rör, och kommer inte att smeta under avlägsnandet.

Däremot regelbundna mascaror består mestadels av pigment och vaxer. Medan mörkn, förlängning, och förtjockningsegenskaper är effektiva, denna mascara mer benägna att kladda eller springer. Regelbunden mascara är lätt avlägsnas med tvål och vatten.

Vattentät mascara innehåller ett lösningsmedel som gör den resistent mot fukt. Svett, tårar, regn eller vatten i allmänhet inte påverkar denna typ av mascara. Särskild ögonmakeup remover är nödvändigt att försiktigt ta bort vattenfast mascara utan att skada eller dra ögonfransarna.

Bortsett från kladd bevis mascara, finns det flera sätt att hålla pigmenten av mascara från att överföras till huden. Se till att alla mjukgörande och ögonkrämer absorberas in i huden innan applicering. Oljorna från dessa produkter kan orsaka mascara att sudda. Också, tillämpa några concealers till under ögonen och sedan lätt pulver med ett transparent puder.

Innan ansökan mascara, torka eventuellt överskott från spetsen av staven så att den inte klumpar på fransarna eller överföra till huden. Försiktigt borsta staven genom de övre fransarna att belägga dem med mascara. Använd spetsen på staven för att applicera produkten på nedre fransarna. Alla vandrande mascara kan lyftas från huden med en ren och torr bomullspinne.

Huruvida en regelbunden, vattentät, eller kladdsäker mascara väljs, se till att byta ut det varje tre till sex månader för att förhindra en ansamling av bakterier. Bakterier kan orsaka inflammation, irritation eller infektion i ögat. Om en infektion uppstår, kassera restprodukter och använda ett nytt rör när infektionen har läkt.

  • Att inte bära vattenfast mascara när det regnar - eller när man svettas eller gråta - kan orsaka makeup för att köra och kladd.
  • Mascara gjordes ursprungligen genom att blanda koldamm och vaselin.
  • En kvinna ansöker kladdsäker mascara på hennes ögonfransar.
  • Mascara är en makeup som appliceras på ögonfransarna för att få dem att se längre, tjockare och fylligare.