Vad är ett bröllop konsult?

March 25

Ett bröllop konsult kan också kallas en Bröllopsfixaren, bröllopskoordinator eller brud konsult. Bröllopet konsult är en mycket hjälpsam person när det gäller att planera och genomföra den perfekta bröllopet. Konsulten tenderar att arbeta med brudparet och deras familjer från de tidiga skedena av planeringen till ett framgångsrikt slutförande av bröllopet.

Det finns inga särskilda träningsskolor för bröllop konsulter, men detta doesnâ € t betyda dessa arbetare är otränad. Faktum är att många människor väljer att bli konsulter efter att få avancerade grader i affärer eller finans och andra har stor händelse planering erfarenhet eller utbildning inom hotell och restaurang management. För att få en väl kvalificerad konsult, forskning eventuella planerare genom Better Business Bureau och be om referenser. Ita € SA bra idé att intervjua flera konsulter innan du väljer en.

Den första kontakten ett bröllop konsult tenderar att ha med brudparet är vid dessa inledande anställningsintervjuer. Konsulten kommer förvissa temat, behov och budget för bröllopet och ge förslag i enlighet därmed. Ibland planerare engagera sig i senare skeden när en brud och familj ge upp på att skapa en utmanande bröllop själva, eller när ingen har tid att vidta nödvändiga åtgärder. Det kan vara svårt att boka ett bröllop konsult för bröllop inträffar snart eftersom många av dem är upptagna planeringsevenemang i god tid. Emellertid kan en planerare kunna hjälpa till att sätta ihop en bröllops snabbt.

I de tidiga stadierna, är bröllopet consultantâ € s jobb att samla in information för paret och deras familj om leverantörer som erbjuder olika resurser. Konsulter kan eller inte kan göra en vinst genom att använda vissa leverantörer, men de har oftast att ge par massor av alternativ. Detta innebär konsulter har oftast omfattande kontakter med andra leverantörer i brud- bransch.

Ett bröllop konsult kan bara bli så bra som hennes / hans kontakter eftersom dessa låta henne att erbjuda många fler alternativ till paret. Med paret använder konsulten dessa leverantörer att besluta om mat, inbjudningar, reception, platser för bröllop och mottagningar, kläder, dekorationer och blommor.

Paret kan fortfarande vara mycket involverad i planeringen. Den största skillnaden är att de gör val baserat på informationen bröllop konsult för dem, istället för att behöva arbeta med massor av leverantörer på egen hand. Å andra sidan, vissa par föredrar att ha ett bröllop planeras för dem och vill väldigt lite engagemang i processen. Bröllopet konsult använder hans / hennes rätt att göra val om vad bröllopet bör innehålla.

När beslut fattas, är det consultantâ € s uppgift att se till bröllopet går smidigt. Det innebär att se till alla leverantörer tillhandahåller sina tjänster efter behov, och att se till att varje familjemedlem eller bröllop deltagaren är närvarande när det behövs. Konsulter kan också hjälpa planen repetition middagar, duschar och ungkarl eller svensexa. På själva dagen för bröllopet, kan planerare hjälpa varhelst det behövs och ta itu med sista minuten kriser eller beslut så att paret och deras familjer kan njuta av dagen utan mycket bekymmer.

Standardpris för bröllop konsulter är ca 10-20% av bröllopskostnaden. Efterfrågan konsulter får ta ut mer. Det är klokt att försöka boka konsulter minst sex månader innan ett bröllop. Många människor råda intervjua planerare om ett år i förväg, särskilt om du vill ha en specifik planerare som är mycket upptagen.

 • Ett bröllop konsult kan hjälpa bruden-till-vara välja hennes register gåvor.
 • Ett bröllop konsult kan hjälpa till att utforma och skicka ut tackkort till deltagarna efter mottagandet.
 • Bröllop konsulter kan hantera alla middagar, mottagningar, fester och andra evenemang kopplade till huvud vigseln.
 • Bröllop konsulter ordnar oftast mat, dryck och dekorationer på bröllopsfesten.
 • Ett bröllop konsult eller planerare kommer hantera alla sista minuten kris som uppstår på bröllopsdagen så paret kan njuta av dagen utan att oroa.
 • Ett bröllop konsult kan hjälpa till att ordna en brudbukett.
 • Ett bröllop konsult kan ge tips om hur man sparar på en mottagning.
 • Bröllop konsulter kan hjälpa en brud utforma hennes utseende.
 • Resor och hotellkostnader kan forskat med ett bröllop konsult.
 • Ett bröllop konsult kan föreslå platser baserade på parets stil.
 • Ett bröllop konsult kan hjälpa dekorera ett bröllop.
 • Ett bröllop konsult kan hjälpa till att planera möhippor.