Vem är Benjamin Harrison?

March 21

Benjamin Harrison var ett inbördeskrig allmänhet en senator, en sonson till president William Henry Harrison, och vårt lands 23: e president. Efter att ha vunnit 1888 presidentvalet i elektorsröster, men inte folkomröstning, över sittande Grover Cleveland, besegrades han 1892 av Cleveland, som vann både populära och det val- rösta, för en andra mandatperiod.

Benjamin Harrison föddes i Ohio 1833, på en gård som an dödsboet efter sin farfar. Han deltog Miami University i Ohio. Han blev en advokat, flyttade till Indiana, och en anhängare av den nyligen bildade republikanska partiet och hjälpa i Abraham Lincolns kampanj 1860. Efter utbrottet av inbördeskriget, Harrison tillsammans med andra Indiana volontärer i värva. Hans rang i slutet av kriget var brigadgeneral.

Efter kriget, Benjamin Harrisons intresse för politik fortsatte. Han stödde Rutherford B. Hayes och James Garfield för president, lanserade ett misslyckat bud för guvernör i Indiana, och namngavs till Förenta staterna senaten 1880. År 1888 förklarade han sig vara en kandidat för ordförandeskapet, och han blev det republikanska partiets kandidat till president på åttonde sluten omröstning.

I sin kampanj, Harrison drog på hans härstamning, med kampanjens slogan "Farfar hatt passar Ben." Han stödde en skyddande tullskatt, antitrustlagar, och statsbildning för västerländska territorier. Cleveland stödde minska importtull, men han gjorde inga kampanj framträdanden efter att acceptera den demokratiska utnämningen.

Viktiga initiativ under Benjamin Harrison administration inkluderar:

• Stöd till Sherman Antitrust Act (1890) och McKinley Tariff Act (1890)
• Kallelse till det första Pan-American Conference (1889)
• tillsättnings Frederick Douglass minister till Haiti (1889)

Efter hans nederlag av Grover Cleveland för en andra mandatperiod, Benjamin Harrison återvände till hans lag övar i Indiana. Han representerade landet Venezuela i en gränstvist med Storbritannien, gav offentliga föreläsningar, och skrev två böcker: Denna Land Ours (1897) och utsikt över en Ex-president (1901). Benjamin Harrison dog av lunginflammation 1901.

  • Grover Cleveland besegrade Benjamin Harrison 1892.
  • Vita huset, hem för USA: s president.