Vilka typer av hem vattenfilter är tillgängliga?

May 3

Från komplexet till det enkla, det finns många typer av hem vattenfilter som finns idag. Vattenrening och filtreringssystem kommer i ett sortiment av stilar, typer och prisklasser, för att passa alla behov. Från kannor att kranen filter, bänkmodeller till hela huset enheter, de är oftast billigare och mycket bekvämare än att köpa filtreras vatten på flaska.

Den enklaste hem vattenfilter enhet kanske är den vattenfiltrerings kanna. En person bara fyller kannan speciella reservoar lock med kranvatten, och eftersom vattnet rinner genom filtret in i kannan, många mineraler och föroreningar avlägsnas. Kannan kan förvaras i kylskåp för att hålla dricksvatten kylan.

Enkel att använda, enkel att installera hem vattenfilter som fäster rätten till kranen finns också. Dessa är små kapselfilter som innehåller kol och andra material, som har en passande för att ansluta till kranen pipen. De är utformade med en bypassventil för att filtrera vatten endast vid behov, till exempel för att dricka eller matlagning. Ett klick av kapseln ratten ger filtrerat vatten, och den andra kommer att ge vatten för vanliga användningsområden såsom städning diskhon. De flesta patroner är rankade mellan 100-300 gallons (378 - 1135 liter) och har inbyggda indikatorer för att varna användaren när filtret är slut.

En större kusin till kran filter är reningssystem som sitter på bänken eller under diskbänken. En vattenlinje matar in i filtret, och en liten pip levererar renat vatten. En del arbete genom omvänd osmos (RO), medan andra är jonbytande filter, som är den enda typen som kan ta bort kalcium och magnesium, vilket orsakar kalkavlagringar. Kapslar kan vara kostsamt att byta ut, och de kommer att uttömma snabbt i områden med hårt vatten. Ion-utbytesfilter kan också komma i mindre, billigare enheter, och de är även inbyggd i vissa kaffebryggare.

Av bänkskivan eller under-diskbänk hem vattenfilter som är RO filter, dessa använder ett system med dubbla kapsel: En kapsel är ett partikelfilter och den andra är ett kolfilter. Medan dessa eliminera praktiskt taget alla föroreningar, de har också vissa nackdelar. Göra 1 gallon (3,78 liter) av RO vatten kan ta upp till 10 liter (38 liter) kranvatten, beroende på den lokala vattenförsörjningen. Den "avrinning" vattnet är mycket hårt, som innehåller alla de mineraler bort från det renade vattnet, och normalt går ner i avloppet. Vissa människor utforma en kvarhållande tank för att sprida denna "slösat" vatten till en tvättmaskin eller lägga den till någon annan användning. RO gör det renaste, mjukaste vatten möjligt, till det högsta pris. Det tar bort alla föroreningar, salter och mineraler, inklusive tillsatser som fluor.

Vattendestillatorer har länge varit populära sätt att filtrera vattnet. De kokar vatten tills det blir ånga, som sedan återställs till rent, rent vatten. Distillers är större än vissa andra vattenfilter och är ofta kopplade till vattenförsörjningen vid diskbänken.

Människor som verkligen berörs om kvaliteten på deras vatten kanske vill överväga att köpa ett filter som ansluts direkt till huvudvattenledningen. I detta fall kommer varje utlopp i huset, inklusive dusch och bad, motta renat vatten. Vissa jordbruksområden i USA kräver denna typ av filtreringssystem enligt lag, på grund av bekämpningsmedel i grundvattnet. Dessa är också RO system, och producera extremt mjuk, rent, destillerat vatten. System av denna typ är stora och alla hem vattenfilter, de är de dyraste; Men många människor känner att de är väl värt kostnaden eftersom de försäkrar tryggt, rent vatten i hela hemmet.

  • Vatten kannor med inbyggda filter är kanske den enklaste metoden för filtrering dricksvatten.
  • Vatten på flaska till salu typiskt filtreras.
  • Carbon filtrering kan ta bort organiska föreningar som klor och sediment.
  • Vattenfilter kan behöva regelbunden rengöring eller utbyte för att säkerställa en sund dricksvatten.
  • Eftersom mjukt vatten innehåller natrium, är det tillrådligt att vissa individer dricka filtrerat eller på annat sätt renat vatten.
  • Ett helt hus vatten filter tar bort föroreningar från allt vatten i ett hem.