Vad är en liten digital-TV?

November 15

Digital-TV (DTV) är nu standardläge för sändning i många länder, som ersätter outdating analog programmering. Luxemburg var det första landet att genomföra en riksomfattande switch 2006; Sedan dess har andra följt efter och DTV är redo att helt ersätta analoga sändningar inom en snar framtid. Den digitala tekniken erbjuder en högre upplösning; för konsumenten innebär det att DTV ger klarare bilder även på mindre TV-apparater.

DTV Övergången kom en våg av nyare kompakta tv med den. Bärbara tv fanns långt innan digitala övergångar; Det var dock svårt att få en klar, skarp bild på små analoga TV-apparater. De många sorter av nya små digitala TV-produkter gör det möjligt att ta en TV nästan var som helst utan att offra bildkvaliteten.

Medan även en standard-definition digital-TV-apparat ger bättre bildförhållande än äldre katodstråle TV (CRT) modeller, är skillnaden i bildkvalitet inte öppen med en standarduppsättning. Av denna anledning, de flesta mycket små digitala televisionsapparater är också HD-tv, eller HDTV. Några små standard-definition digitala modeller finns på marknaden, men deras huvudsakliga skillnaden mellan äldre modeller är helt enkelt deras digitala metod signalöverföring; bildkvaliteten är inte oerhört bättre jämfört med äldre modeller.

Små HDTV har funnit sin väg in i ett antal nischmarknader, främst med familjen konsumenter. En av de mest uppmärksammade anpassningar av liten digital TV-teknik är i bilen. Många avancerade minibussar och stadsjeepar erbjuda små DTV skärmar som ett bestånd eller anpassad alternativ för bilister. Dessa små digitala TV-apparater flip ner från taket av bilen, oftast ligger precis bakom förar- och passagerarsätet. De TV-apparater ge passagerarna möjlighet att titta på TV under en pendla, en perfekt funktion för föräldrar som vill hålla baksätet tyst under en lång resa.

Den nedfällbara innovation ses ofta i bilar har också anpassats för kök eller andra typer av hushålls arbetsytor. Bifogat till botten av ett skåp eller en hylla, små HDTV stoppa undan prydligt att hålla ett rent utseende och minimera mängden utrymme de tar upp. Dessa TV-apparater fortfarande ger enkel åtkomst för att göra det nästa hemlagad mat eller deadline hemmakontor går mycket snabbare.

Små digitala TV-apparater är också marknadsförs i kompakta DVD enheter utformade främst för att resa. Dessa enheter ser ut som små bärbara datorer eller netbooks, men när de öppnas upp de avslöjar en HD-skärm, DVD-enhet, och knappar för att styra uppspelningen. Sådana små digitala TV-enheter är konstruerade för att vara ultraportabla och hållbara, och de är ibland billigare än att köpa en DVD-spelare och liten TV separat.

  • En digital TV-signal kan oftast nå uppsatta antenner upp till 70 miles bort från broadcast torn.
  • Luxemburg var det första landet att genomföra en riksomfattande konvertering till digital-tv.