Vad Är Inguinal Ligament?

November 13

Inguinal ligament är ett band av fibrös bindväv som finns i de främre bäckenet. Den går från den övre yttre aspekten av bäckenet till blygdbenet. Dess bana kan spåras längs diagonalen veck på framsidan av höften där benet möter bålen. Funktionen av det inguinala ligamentet är att hålla på plats flera av vävnader i bäckenet när de passerar in i framsidan av benet, inklusive muskler, nerver och blodkärl.

Detta ligament uppstår från den främre övre spinae iliacea, som är framåtvända kant på toppen av iliaca ben, fjärilen-vingformade ben av bäckenet. Det är den beniga krön som kan kännas på framsidan av höften. Inguinal ligament härstammar högst upp i ljumsk veck - raden där benet möter höften - längs framkanten av denna krön där benet börjar kurvan nedåt.

Härifrån sträcker ligamentet inåt och nedåt i en rak linje mot blygdbenet, som är botten inuti benet av bäckenet. Som ett gummiband sträckt mellan dessa två ben, bifogar det till en struktur som kallas pubic tuberkel. Den pubic tuberkel är en benig eminens på den övre inre delen av blygdbenet. Det är beläget vid den nedre gränsen av det inguinala vecket.

Som skiljelinjen mellan bålen och benen, tjänar inguinal ligamentet som den nedre gränsen av bukväggen. Ett skikt av senan liknande vävnad känt som ett aponeurosis ansluter botten av rectus abdominus eller "sex-pack" muskel och den yttre sneda muskeln till bäckenet.

Längs dess sämre eller lägre gränsen, är inguinal ligamentet anses kontinuerlig med en annan fiberskikt kallas fascia lata. Den fascia lata är en sena liknande hölje som omger och separerar musklerna i låret, dess fibrer som löper bort från ligamentet och ner i benet. Också bildar en gräns av lårbens triangeln, ett fack för den främre övre låret, innehåller inguinal ligament några viktiga strukturer inne i fascia lata och inom triangeln. Dessa innefattar, inom ett annat skikt som kallas den femorala manteln, den femorala nerven, lårbensartären och vener, och inguinala lymfknutor.