Vad är Försäkrings Intäkter?

November 14

Försäkrings intäkterna är monetära förmåner som betalas av ett försäkringsbolag efter har verifierats en fordran. Dessa kan betalas direkt till försäkringstagaren, eller kan gå för att täcka skulder för täckta tjänster, såsom sjukhusräkningar. Det är mycket viktigt att hålla reda på försäkringen likvid, eftersom de kan vara föremål för beskattning i vissa situationer.

Försäkring är ett avtal mellan en försäkringstagare och ett försäkringsbolag som garanterar ekonomisk täckning under vissa omständigheter i utbyte mot årliga eller månatliga premier. Några vanliga typer av försäkringar inkluderar auto täckning, livförsäkring, husägare eller hyresgästen försäkring och sjukvårdsförsäkring. Om en försäkrad objekt, till exempel en bil, lider skada orsakad av en annan person, kommer försäkringsbolaget brukar betala för reparationer eller ge försäkringstagaren värdet på bilen om det är bortom reparation. Det är viktigt att notera att alla försäkringar bär bestämmelser om vilken typ av olycka eller skada utgör skäl för en fordran; även något så enkelt som att gå till en ny mekaniker att försäkringsbolaget inte fungerar med kan resultera i försäkringar vinning inte betalas.

Livförsäkring är ett område där försäkringar vinning är vanliga. Livförsäkring ger penningstöd till en mottagare i händelse av dödsfall försäkringstagaren. Vanligtvis är det enda som hindrar försäkrings intäkterna från att betalas till en mottagare om försäkringstagaren begått självmord eller mottagaren är misstänkt för att ha mördat försäkringstagaren. I vissa fall har dock livförsäkrings förfarandet skattepliktig om stödmottagaren har köpt den policy för försäkringstagaren. Den beskattningsbara inkomsten i detta fall är oftast mängden av intäkterna minus någonting mottagaren har betalat premier eller ersättning som ges av mottagaren att försäkringstagaren.

En annan vanlig fråga om försäkringar vinning är om de måste användas för förmån för den försäkrade objektet. Om ett försäkringsbolag betalar intäkterna direkt till en kund vars bil skadades i en olycka, till exempel, måste de pengarna går att betala för reparationer? Såvida en försäkring anger något om detta, för det mesta intäkterna kan användas till vad mottagaren väljer. Tänk dig till exempel att en person som betalas för bilreparationer ur fickan och därmed inte kunde betala sin vattenräkning den månaden; när intäkterna från försäkringen kom, är det ofta helt acceptabelt att använda pengarna för att betala vattenräkningen.

Ett undantag från denna regel är husägare försäkringar vinning. Om intäkterna överstiger det justerade värdet på en försäkrad hus, kan husägare att bli föremål för en inkomst av kapital. Om pengarna snabbt används för att köpa en annan jämförbar egendom, kan denna skatt kunna undvikas.

Det är viktigt att komma ihåg att nästan alla frågor om försäkringar vinning beror på specifikationerna för försäkringen. Policyregler är ofta mycket komplicerade och kan ha hundratals kryphål och dolda detaljer som förändrar hur intäkterna hanteras och distribueras. Det är viktigt att kontakta försäkringsbolaget med några specifika frågor om hur intäkterna fördelas, hur de kan användas, och om de kommer att beskattas.

  • Om en clientâ € s bil är skadad i en olycka, kan försäkrings intäkterna ofta användas för vad mottagaren väljer.
  • En försäkring är normalt betraktas som ogiltiga, om den försäkrade begår självmord.
  • Livförsäkring ger de monetära fortsätter till mottagaren i händelse av dödsfall av försäkringstagaren.