Vad Är Lummi Tribe?

November 22

Den Lummi Nation är en indianstam som ligger i den västra delen av staten Washington i USA. Denna stam är bosatt i första hand på och i närheten av etablerade Lummi Indian Reservation, och identifierar sig som jägare, fiskare, samlare, och skördare av naturen. Den Lummi stammen är en nation av människor som är stolta över sin långa och rika historia.

Originalspråket av Lummi stammen är Songish dialekt av Salish språket, och många i stammen fortfarande behålla tal. För nästan 12.000 år, byggde Lummi stammen sina byar nära havet och hela bergsområdena Washington. Att leva så här nära vattnet tillät dem en rik kost av öring, lax och andra säsongs havs- och land vilda djur såsom älg. Den gemenskap av Lummi var nära centrerad kring familjen och andlig vägledning, medan ledarna valdes för sin visdom och styrka.

Idag många i Lummi stammen fortsätter traditionerna kretsar kring familjen och respekt för naturen, men de flesta av stammen har konverterat till kristendomen. Även stammen inte upplevde utländska influenser förrän omkring 1800, har de framgångsrikt integrerat sig i det amerikanska samhället samtidigt som deras rötter. Handeln mellan Lummi stammen och länder som Japan, Spanien, och britterna tillät stammen att utveckla en internationell ekonomi, men tyvärr de flesta handlare inte ville de varor som produceras av Lummi så mycket de ville ha sin mark.

Ansträngningar har gjorts för att hålla laxbeståndet vilka stammen beroende, inklusive en lax kläckeri på sin reservation. Denna speciella fisk har varit särskilt viktigt att inte bara den Lummi dieten, men också i deras kultur, och dess bevarande är ett viktigt mål för stammen. Ansvaret fattas av Lummi stammen att åter växa laxen befolkning och bara ta det som behövs från befolkningen härstammar från deras gamla legenden om den stora lax Kvinna. Denna praxis har förts vidare genom generationer, och har hjälpt viltvårdare i deras pågående försök att rädda flera hotade arter av fisk.

Skaffa deras status och skyddad mark genom den amerikanska regeringen var en lång väg, men framtiden för Lummi stammen ser nu mycket ljus. Stammen hantverkare skapar konstverk både i kläder och inredning formuläret, som används för att handla, tillsammans med andra produkter, med världen utanför sin reservation. Öppna politik och anpassning till förändringar har gjort det möjligt för stammen att överleva och kommer sannolikt att fortsätta sin framgång.

  • Lax var en del av den Lummi stammen diet.