Vad är Kardemumma Bread?

September 3

Kardemumma bröd är en skandinavisk bakade bra som i första hand är smaksatt med mald kardemumma. Kardemumma är en krydda gjord från de torkade baljor och frön av kardemumma anläggningen och är nära besläktad med ingefära. Trots att krydda tenderar att oftast förknippas med indiska köket, är det också används i skandinaviska bröd och dessert recept.

De grundläggande torra ingredienser för en vanlig kardemumma recept består i allmänhet av jäst, mjöl, och mald kardemumma. Dessa torra ingredienser kombineras ofta med smör, ägg, mjölk och socker för att bilda en tjock bröddeg med en söt underton. Det rekommenderas allmänt att knåda degen precis tills ingredienserna kombineras och degen lossas tillräckligt för att ha en elastisk textur. Hantering degen för mycket kan orsaka det färdiga brödet att ha en tuff, seg konsistens istället för anbudet struktur som vanligtvis önskas. När degen formas, allmänhet krävs det ungefär en timme att sitta för att det till fullo stiga innan det kan formas och bakas.

Kardemumma bröd ofta formas till en mängd olika former innan den gräddas. För enkla, vardagliga tillfällen, är brödet ofta bakas i en limpa pan eller Bundt pan och skivad före servering eller degen kan formas till individuella rullar eller bullar. Särskilda tillfällen, speciellt helgdagar, tenderar att ha bröd som är flätat för en mer utsmyckade, dekorativa utseende. Den flätade look uppnås genom att dela degen i tre delar och löst sammanflätning dem tillsammans innan bakning.

På grund av den söta smaken av kardemumma bröd, är det ofta serveras vanligt utan några andra tillbehör eftersom socker och kardemumma krydda lägga till en distinkt smak. Plain versioner av brödet serveras ofta tillsammans med kaffe eller te som frukost eller mellanmål objekt. När brödet serveras som en efterrätt, kan den fyllas med en tunn vanilj glasyr drizzled över toppen eller strös med hackade nötter.

Kardemumma bröd kan ätas på egen hand, men det kan också ligga till grund för andra recept. Den distinkta mald kardemumma och socker kan göra brödet mindre lämplig för salta recept, som smörgåsar. Överblivna bitar av brödet används ofta i rätter som är tänkta att ha en sötare smak, såsom franska toast eller bröd pudding. Använda överbliven bröd som är minst en dag gammal fabrikat ger det en något hårdare konsistens så det tål att täckas i smeter, custards eller andra flytande baser utan att bli blöt.

  • Marken är torkade frön och baljor som används för att smaksätta kardemumma bröd.