Ta bort svettfläckar från Baseball Kepsar

September 6

Göra sin debut 1860 då en amatör baseball team-Brooklyn Excelsiors -första bar dem har baseballmössa inte förändrats mycket under åren. Att "Brooklyn stil" rundade cap blev mycket populär på 1900-talet, och när latexgummi lades på 1940-talet som ett förstyvningsmedel, framkom det moderna baseballmössa. I grund och botten, det enda andra ändring som gjorts i den ursprungliga baseballmössa var att lägga en justerbar rem på baksidan för att få en skräddarsydd passform. Dagens kepsar är tillverkade av ull eller polyester, och vissa har Lyrca.

En keps överensstämmer med huvudet där den kan absorbera svett. Om du har en ljus bolllock, kan svettfläckar missfärga tyget, vilket orsakar fula gula fläckar. Läs alltid skötselråden insidan av baseballmössa och följ tillverkarens anvisningar när du tvättar locket, och sedan följa dessa tips för att ta bort svettfläckar från kepsar före tvätt:

  • Lös två Alvedon i en halv kopp vatten och häll sedan blandningen direkt på fläckarna, så att den kan suga i minst två timmar. Tillsätt några droppar Woolite, agitera med en tandborste och skölj sedan med rent vatten.
  • Gör en pasta av bakpulver och vatten, tillämpas på fläckar med en tandborste, och sedan lägga till en tesked vinäger och fortsätter att agitera med tandborsten. Skölj med rent vatten.
  • Blöt svettfläckar med kallt vatten, och sedan använda till kött frikostigt och arbeta in det i fläcken. Skölj med rent vatten.
  • Kombinera en halv kopp ammoniak med en halv kopp vatten och häll blandningen över fläckarna, agitera med fingrarna eller en tandborste och skölj sedan med rent vatten.
  • Kombinera lika mängder ren citronsaft och vatten, och häll över fläckarna och låt sitta i minst ett par timmar. Skölj med rent vatten.
  • Lös en fjärdedel kopp bordssalt i en åttondel kopp varmt vatten. Låt vätskan svalna och sedan tillämpas på fläckar med en tandborste. Skölj med rent vatten.

När du har behandlat svettfläckar, tvätta ballcap enligt skötselråden på plagget. De flesta tillverkare rekommenderar inte maskin tvätta lock, eftersom misshandeln verkan av maskinens omröraren kan ändra formen på locket. Torka aldrig en keps i en torktumlare, eftersom värmen kommer att krympa locket. Du kan köpa en keps bur och placera locket på den efter handtvätt för att hjälpa locket behåller sin form. Vissa människor placera locket på buren och sedan till den övre korgen i diskmaskinen och köra det genom en cykel. Om du väljer att göra det, se till att diskmaskinen inte är inställd på en uppvärmd torr cykel.