Vilka är fördelarna med kreatin för vegetarianer?

September 10

De främsta fördelarna med kreatin för vegetarianer är ökad energi och muskelstyrka. Eftersom kreatin är ett näringsämne som finns i köttprodukter, vegetarianer har naturligt lägre nivåer i sina muskler. Vegetarianer som är oroliga att bygga upp och underhålla sin kroppens muskelmassa kommer att gynnas mest av kreatintillskott.

Kreatin finns naturligt i de muskler som djur och människor använder i fysisk aktivitet. Det upptäcktes att vara en del av muskelvävnad i mitten av 1800-talet. Vissa organ, såsom bukspottkörteln, producerar kreatin. Även om den inte förbrukas genom att äta kött, vegetarianer har fortfarande några spår av kreatin i deras kroppar.

Vitamintillskott som innehåller kreatin för vegetarianer hjälpa denna grupp får tillräckliga nivåer av näringsämnen som icke-vegetarianer oftast inte behöver oroa sig. Kreatin har visat sig bygga muskelstyrka och täthet i löpare, kroppsbyggare, och andra typer av idrottare. I idrottare över åldern av 40, är ​​kreatin effektivare upprätthålla muskelstyrka än det är i att bygga ytterligare kroppsvikt.

På grund av sin kost, kan tillskott av kreatin för vegetarianer hjälpa dem att behålla friska metabola priser. Den ökade muskelstyrka och massa tillåter kroppen att bränna kalorier mer effektivt och minska muskeltrötthet. Fysiska aktiviteter, såsom löpning och aerobics, kan bli mer smidig som uthållighet typiskt ökas med intag kreatin.

En annan fördel med kreatin för vegetarianer är förmågan att återhämta sig snabbare från fysisk påfrestning. Symtom på överansträngning - såsom muskelspasmer, stammar och även mindre skador - kan ta mindre tid att läka när kreatintillskott konsumeras. Muskler kan också ha möjlighet att prestera bättre under fysisk träning och ansträngande, utökad aktivitet.

Med kreatin för vegetarianer är ett sätt att få fördelarna med köttkonsumtion när den följer en önskad livsstil. Köttkonsumtionen kan undvikas genom några för viktminskning, religionsutövning, personliga preferenser, djur aktivism, eller för många andra hälsoskäl. Vissa tillägg komplex mix kreatin med andra näringsämnen som behövs av vegetarianer, såsom vitamin B12, coenzym Q10, och karnitin. Vegetarianer som konsumerar mejeriprodukter samt de som avstår från alla djur födokällor behöver dessa näringsämnen.

Kosttillskott som kombinerar flera näringsämnen, inklusive kreatin, kan hjälpa vegetarianer med deras minne och behålla förmågor. De kan också öka den totala energi och ha en positiv effekt på känslor. Lägre fysisk energi kan leda till känslor av mild depression eller dåligt humör, ett diet bieffekt av vilka många vegetarianer kan vara omedvetna.

  • Vegetarianer kan ta kreatin för att hjälpa till att bygga muskelmassa.
  • Vegetarianer kan ta kreatin eftersom de inte äter kött, den enda naturliga källan till kreatin.
  • Löpare kan lita på kreatin för att bygga muskler täthet och styrka.