Vilka är de bästa tipsen för Skörd Eggplants?

May 31

Skörd äggplantor vid rätt tidpunkt är viktigt om du vill få de bästa, godaste grönsaker från din trädgård. Äggplantor är ätliga och redo för skörd även när omogna, men frukterna är mindre. När äggplantor är övermogna, de blir tufft och bitter. En av de bästa tips för avverknings äggplantor är att fånga dem när de är något omogen genom att känna på köttet för mognad. Handskar medan skörden också kan förebygga skador.

Äggplantor är redo för skörd när köttet är mjukt men motståndskraftig. När den trycks samtidigt fortfarande sitter i anläggningen, bör köttet ger något under tryck, men sedan snabbt återgå till sin forna form. Omogna äggplantor har hårda kött som inte ger under tryck, medan köttet av övermogna äggplantor inte fjädra tillbaka till sin ursprungliga form.

Det är viktigt när man skörda äggplantor att hålla utkik efter vassa taggar som finns på vissa odlade sorter. En av de bästa tips när skördar äggplantor är att bära tunga handskar. Den vedartade stjälk där aubergine frukt fäster till anläggningen kan täckas med taggiga ryggar. En vass kniv kan hjälpa till att skära genom den hårda stammen. En sektion av skaftet 1/2 tums (1,27 cm) långa bör lämnas vid toppen av aubergine vid avskiljning frukten från växten för skörd.

När äggplantor når mognad, de kan stanna kvar på plantan för ett par veckor innan de får övermogna. När övermogna, fröna inuti sin tur brun och köttet får en träig konsistens. Utvecklings äggplantor kan skördas och äts helst efter att de har nått en tredjedel sin slutliga storlek. När mogen, huden på aubergine tar på ett blankt utseende. Många aubergine sorter är lila, men några är blekt lila och vitt, så färgutvecklingen är inte alltid ett tillförlitligt sätt observera mognad.

När skördas, äggplantor blåmärken lätt. Frukten bör hållas medan den avskurna från anläggningen så att den inte faller. Efter skörd äggplantor, bör de noggrant placeras i en korg eller låda. De kan förvaras i kylskåp i en eller två dagar.

Äggplantor suga upp mycket olja när stekt, eftersom de är köttiga och fylld med vatten. Ett sätt att minska mängden olja som absorberas av köttet är att skiva den, gnugga den i salt och låt det sitta i en timme eller så innan tillagning. Efter sköljning av överflödigt salt av, kan de aubergine skivor vara stekt, kokt, kokt, sauteed eller läggas till soppor och andra rätter.