Vad är Low-Carb Milk?

June 20

Termen "low-carb mjölk" kan användas för att beskriva både kommersiella och hemgjorda drycker som är lägre i kolhydrater än vanlig mjölk. Även mejerigrädde är något låg i kolhydrater, både ko och getmjölk innehåller en betydande mängd mjölksocker, höja kolhydrater räkna. Som ett resultat har vissa företag utvecklat low-carb mjölkersättningar som tillåter dem som är på kolhydratbegränsade dieter för att njuta av mjölk som dryck, i matlagning, eller spannmål. Dessutom har vissa individer utvecklat sina egna recept för low-carb mjölk, vanligen genom att kombinera grädde, vatten, och andra ingredienser för att skapa en välsmakande produkt. Det finns också flera icke-mejeri mjölk på marknaden som är låga i kolhydrater.

Kolhydrat räkna för komjölk varierar beroende på mjölk typ, och helmjölk väger ca 11 gram kolhydrater för en 1-cup (238 grams) servering. För folk med låga Carb dieter, kan detta helt enkelt vara för många kolhydrater i en dryck. Individer på begränsat kolhydrat äter planer måste ofta hålla mängden kolhydrater de konsumerar mindre än 20 gram per dag i början av sin kost, och kanske kan konsumera bara så få som 50 gram kolhydrater per dag när man försöker behålla viktminskning . Som ett glas komjölk kan representera allt från 20 till 50 procent av en persons dagsbehov av kolhydrater, kan low-carb dieters helt enkelt välja att eliminera standard mjölk från sin kost och leta efter alternativ.

Vissa kommersiella matproducenter producerar nu low-carb mjölk som innehåller mjölkprodukter, smakämnen och förtjockningsmedel för att ge användarna en dryck som har smaken och känslan av mjölk. För personer som kraftigt njuta mjölk, kan få tillgång till dessa produkter hjälper dem att hålla sig till sin kost. Några low-carb mjölkersättning finns i låg fetthalt eller choklad-mjölk versioner.

Vissa icke-mejerimjölk, såsom de tillverkade av nötter, är naturligt låg i kolhydrater och kan vara lättare att hitta i snabbköp än mejeribaserade alternativa mjölk. Till exempel har osötad mandelmjölk endast 2 gram kolhydrater per 1 kopp (248 ml) servering och en av dessa gram är fibrer, vilket ofta inte räknas som en kolhydrat, eftersom fiber kan ha en minimal inverkan på en persons blodsocker. Individer som väljer att använda nondairy mjölk bör noga läsa ingrediens och nutritionetiketter, som många icke-mejerimjölkprodukter innehåller tillsatt socker, som avsevärt kan öka mängden kolhydrater i varje portion.

  • En kopp helmjölk innehåller cirka 11 gram kolhydrater.
  • Komjölk innehåller mjölksocker.