Vad är en Corn Zipper?

June 17

För alla som växte upp i ett hushåll där grönsaker, eller i fallet med majs, korn, var burk varje år, majs blixtlås eller majs remover, var en välbekant köksredskap. Men inte alla hade fördelen av att vara runt ett kök livliga med aktivitet förbereda majs för bevarande i konservburkar och soppmixer. Här är lite bakgrund på majs dragkedja och hur det kan spara mycket tid i tillagning av måltider.

Som en del av majs cutter familjen, majs blixtlås är det snabbaste sättet att ta bort kärnor av färsk majs från kolven. Som ett redskap som är om längden på den genomsnittliga sidan är majs dragkedja ett smalt rostfritt utensil stål som har den allmänna formen av en tunn rivjärn. Vid den nedre änden av majsdragkedjan är en tandad klinga som är den del som faktiskt bryter de majskorn från snyft.

Med hjälp av en majs dragkedja är faktiskt en enkel process. Håll majs dragkedja med höger hand, kocken kommer stadigt grepp full veteax, med handen vilande under botten av kolven. Kontrollera att du har en skål eller kastrull under ax att fånga kärnorna när de faller från majskolv.

Placera bladet av majs dragkedja på toppen av örat och se till att det är vid basen av kärnorna. Skjut blixtlåset ner örat av majs, bryta en rad av kärnor från kolven. Långsamt rotera kolven och upprepa processen tills alla kärnor har tagits bort formen kolven. Se till att du börjar i slutet av cob närmast dig och skära bort från kroppen. Upprepa processen med nästa örat av majs och fortsätt tills du har tillräckligt klippa majs för måltiden.

Använda majs removers av denna typ är mycket snabbare än att försöka använda en kökskniv för att skära kärnorna från kolven. Som en bonus, är majs dragkedja också mycket säkrare att använda, eftersom bladet finns inuti kroppen av dragkedjan. Detta gör säden dragkedja mycket mindre sannolikt att glida och skära upp en palm eller ett finger när du arbetar med majs.

Även om du inte är vana att konservering färsk majs för vintern, är en majs dragkedja ett snabbt och enkelt sätt att förbereda färsk majs för matlagning. Detta innebär att du kan njuta av smaken av färsk gul majs som inte har satt i en burk eller varit flash fryst. Eftersom det är lätt att göra tillräckligt majs från fyra eller fem öron att föda en familj av fyra, kommer du att finna att de få stunder det tar att använda majs dragkedja knappt kommer att ta längre tid än att använda en konservöppnare.

  • Ett öra av sockermajs.