Hur man använder Kommatecken med Inledande Ord och fraser

July 11

På engelska, är regeln att man måste skilja ord som inte del av meningen utan istället kommentera betydelsen av meningen. Med andra ord, är inledningen som visas i början av en mening iväg från det som följer med kommatecken. Om du utelämnar dessa ord, meningen betyder fortfarande samma sak. Vanliga inledande ord inkluderar ja, nej, ja, åh, och okej.

Läs dessa exempel två gånger, en gång med de inledande orden och en gång utan. Se hur betydelsen förblir densamma?

Ja, du har rätt att tugga tuggummi bollar under klassen, men inte klaga till mig om du bryter en tand.

Nej, du är inte tillåtet att skriva tentamen i blodet som en protest mot den mängd studera du behöver göra för att klara den här kursen.

Tja, kan du överväga att flytta till ett annat ämne om du har uttömt de kreativa möjligheterna med "My Favorite Lightbulb."

Åh, jag visste inte att du behövde dina tarmar idag.

Sammanfattningsvis regeln om inledande ord: Använd kommatecken för att skilja dem från resten av meningen, eller utelämna dem helt.

Vilken mening är korrekt?

A. Väl Ella spelar piano bra när hon är på humör.

B. Tja, Ella spelar piano, väl, när hon är på humör.

C. Tja, Ella spelar piano bra när hon är på humör.

Svar: Meningen C är korrekt. Om du utelämnar det första ordet, meningen betyder exakt samma sak. Well är en inledande ord som ett kommatecken skulle separera från resten av meningen. I meningen A, det finns ingen kommatecken efter väl. I meningen B, är den första komma korrekt, men den andra brunnen bör inte separeras från resten av meningen eftersom det inte är en inledande ord.