Vad är en Drill Socket?

July 2

En borr uttag, eller borra uttagsadapter, är ett verktyg som används med en borrmaskin. Den är speciellt utformad för att anpassa uttag för användning i övningar. Ett uttag är en typ av nyckel som är utformad för att passa över en mutter eller bult, och används för att dra åt och lossa. Borra uttag används i en mängd olika applikationer, allt från små projekt hem förbättring till stora kommersiella husbyggande.

Med hjälp av en borrmaskin uttag kräver en lämplig borrverktyg, en högkvalitativ uttag, och vissa operatörsteknik. En borrmaskin har en chuck, som håller och låser ett borrskär eller annan adapter säkert, så att den kan utföra sin avsedda funktion. En borr uttag har en ände som är sexkantig form, med ytor som engagerar med borrchuck för att låta den vara låst på plats. Detta förhindrar att adaptern från spinning när det används för att dra åt eller lossa en bult eller mutter.

Den andra änden av en borrKontakten har en fyrkantig profil med en fjäderbelastad kula spärrmekanism för att hålla en borttagbar hylsa på plats. Den fyrkantiga änden, som kallas enheten, tillåter separata, löstagbara hylsor som ska användas för att passa många olika storlekar av fästelement. Drivstorlek avser dimensioner fyrkantiga änden, till vilken uttaget monteras. Medan de flesta borr uttag är utformade för att använda flytt uttag för förbättrad mångsidighet, kan de också köpas i fasta storlekar, antingen enskilt eller som ett set.

Borra uttag finns i fyra vanliga driv storlekar, från en fjärdedel till tre fjärdedelar av en tum (0,6-1,9 cm). Större enheter tillåter mer kraft att överföras till fästdonet, och används normalt med kommersiell kvalitet fästelement i industriella tillämpningar. De vanligaste drivstorlekar för dagligt bruk intervall mellan en fjärdedel och en halv tum (0,6-1,3 cm). De flyttbara uttag kommer i en mängd olika standard och metriska storlekar varierande längder, inklusive specialfunktioner för att förbättra innehavet kraft uttaget med fästanordningen.

De flesta borr uttag görs med standard kolstål som härdats och ströks för förbättrad slitstyrka. Borra uttag görs också med hjälp av högre kvalitet material, såsom metallegeringar, att öka sin styrka kapacitet och förlänga användbar livslängd. Borra uttag varierar i kostnad, utifrån det material och funktioner. Den typ och storlek av borr uttag ut för ett visst jobb beror på fäst används, och den kraft som krävs för att dra åt och lossa den.

  • En borr socket är en adapter som är van med en borrmaskin.