Vad är en Tramway?

July 11

En spårväg är ett litet tåg som är konstruerat för att transportera personer eller material i en lokal region. Dessa tåg är oftast ses på flygplatser, nöjesparker, och gruvanläggningar. De är typiskt drivs av manuella vevar eller elektricitet och rör sig långsammare då en normal tåg.

En antenn spårväg är en stor, höjt tåg bil konstruerad för att flytta upp en bergssluttning eller över en silhuett. Dessa bilar drivs med en tunga kabel-och-remskiva system, som flyttar bilen upp och över bergssidan. De flesta flyg spårvägar används i skidorter och är utformade för att transportera människor över ojämn terräng.

Många streetcar system betraktas också en spårväg. Detta är ett tåg som är konstruerad för att köras på elledningar anslutna överst på spårvagnen. Spårvägar används i många europeiska städer och ger en ren, energieffektiv transportmedel.

Disney World nöjespark har ett omfattande spårvägssystem som ger transport för park beskyddare hela nöjespark. Detta tåg system körs på elektriska skenor och kan röra sig ett stort antal människor i hela parken. Parkeringsplatsen har också eldrivna spårvagnar att flytta människor från parkeringen till ingången till parken.

En loggning spårvagn är en annan version av en spårväg. Detta är en liten, platt tåg system som är utformat för att hjälpa till dragande loggar ut ur djupa skogar. Loggnings spårvagnen har använts i många år och är ett litet tåg system som typiskt kaskader genom bergsområden och skogar.

Spårvägar har använts i gruvanläggningar under många år. Dessa små järnvägar möjliggör bogseras extraherade materialet ur min axel. Äldre gruv spårvagnar drevs av manuella vevar som använde ett växelsystem för att dra tågen från en gruva.

Kolgruvor använder också stora spårvägssystem för att lasta kol från bergen. Dessa kol vagnar är små rälslastsystem som möjliggör snabb borttagning av stora mängder kol från ett gruvschakt. Kol spårvägar vanligtvis drivs med antingen elektriska eller små dieselmotorer.

Den Roosevelt Island Tramway är en utstuderad skyline spårvagn i New York City. Denna spårvagn transporterar ryttare över den vackra skyline av staden och har använts under många decennier. Spårvagnen systemet moderniserades under 2010.

  • Avverknings spårvagnar dra stockar ur de djupa skogarna.
  • Kol ofta transporteras ut ur gruvor genom spårvägssystem.