Vilka är de behandlingar för Frozen Shoulder?

October 27

Det finns ett antal olika behandlingar för frusen skuldra inklusive smärtstillande medicinering, antiinflammatoriska läkemedel, och kortisoninjektioner. En sjukgymnast kommer ofta förskriva en uppsättning övningar för att stoppa det gemensamma blir stel. Alternativa behandlingar såsom massage och TENS (TENS) terapi kan också användas för att minska smärta och öka shoulderâ € s rörelseomfång. Om mindre invasiv behandling misslyckas kan operation krävas.

Till att börja med, smärtstillande medel kan ofta ordineras för behandling av frusen skuldra. Paracetamol är en over-the-counter läkemedel som kan vara effektiva för att minska lindrig smärta; starkare smärtstillande medel kan krävas om obehag är svår. Tillsammans med standard smärtstillande medicinering, kan antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen vidtas för att minska inflammation och kontrollera smärta. Starkare antiinflammatoriska läkemedel, såsom naproxen, kan vara mer effektiva på att minska smärta, men är också förknippade med ett större antal negativa bieffekter.

Om standard antiinflammatoriskt läkemedel inte har önskad effekt, kan en steroid injektion krävas. Steroider injiceras direkt in i axelleden kan ha en betydande effekt på inflammation och minska smärta avsevärt. En steroid injektion kan också hjälpa till att öka jointâ € s rörelseomfång. Injektioner är inte en permanent lösning, dock, och symtomen kommer tillbaka med tiden.

Sjukgymnastik är en av de viktigaste behandlingarna för frusen skuldra. En sjukgymnast rekommenderar vanligtvis axelövningar för att förhindra det gemensamma blir styvare med tiden. Övningarna kommer oftast bara bli effektiva om de utförs regelbundet. Tillsammans med axelövningar, kan en sjukgymnast tillämpa is eller värmepaket och andra behandlingar för att minska smärtan.

Det finns ett antal andra konservativa behandlingar för frusen skuldra som kan bidra till att minska smärta och stelhet. Massage, till exempel, är användbar för att minska spänningar i omgivande muskler. TENS (TENS) är också vanligen används av sjukgymnaster grund av dess förmåga att bedöva nervändarna.

Om andra behandlingar för frusen skuldra inte haft önskad effekt, kan operation krävas. Det finns två typer av operationer som används för detta tillstånd. Arthroscopic kirurgi, som också är känd som titthålskirurgi, kan utföras för att öppna upp axeln kapsel. Manipulation kirurgi används också ibland; Detta innebär kraftfullt manipulera axelleden medan patienten är under narkos. Båda typer av kirurgi kräver perioder av rehabilitering och sjukgymnastik efteråt.

  • Sjukgymnastik är en av de viktigaste behandlingarna för en frusen skuldra.
  • En massage kan bidra till att minska frusen skuldra.
  • En spruta för en kortison injektion, vilket kan hjälpa till med en frusen skuldra.
  • Kronisk smärta i skuldrorna och minskad rörlighet kan vara tecken på frusen skuldra syndrom.