Vad är ett mynt Tvättservice?

October 18

Ett mynt tvättstuga är ett företag som i första hand fungerar som en anläggning där individer kan betala för att tvätta med hjälp av kläder tvättmaskiner och torktumlare. Dessa maskiner är ofta mynt drivs, från vilka sådana anläggningar har förtjänat sina namn. Denna typ av verksamhet kan drivas helt enkelt som en tvättstuga, tillåter människor att göra sin egen tvätt, även om det också kan vara en del av en större verksamhet som omfattar kemtvätt också. Ett mynt tvättstuga gör ofta vinst främst genom utbetalningar att använda tvättmaskiner, men sekundära vinster genom automater är också troligt.

Även kallad en tvättomat, ett mynt Tvättservice företag gör vanligtvis kunder att göra sin egen tvätt utan hjälp av en anställd. Några av dessa anläggningar, i själva verket inte ens har medarbetare på plats och i stället förlita sig på regelbundna besök från de anställda för att övervaka maskin funktionalitet och för att avlägsna mynt från maskinerna. Dessa anläggningar som saknar tillsyn av anställda kan vara mindre önskvärt för vissa kunder, men eftersom det kan finnas större incidenter av stöld av kläder på en sådan plats. En oövervakad mynt tvättstuga kan också ha en myntväxlare för kunderna, så att de kan omvandla papperspengar till mynt för användning i maskinerna.

Vissa mynt tvättstuga övervakas av medarbetare som kan hjälpa kunderna med maskinproblem och göra förändring för kunderna när det behövs. Dessa anläggningar kan anslutas till en större verksamhet som behandlar andra behov tvätt, ofta ger kemtvätt. Kemtvätt är inte typiskt för kunderna att göra själva, men i stället innebära kläder lämnas av kunder för kemtvätt av anställda. Medan kemtvätt potentiellt kan göras medan en kund tvättar sina kläder på en angränsande mynt tvättstuga, är kemtvätt vanligtvis återvände till kunder på en senare dag.

Resultatet för ett mynt tvättstuga verksamhet görs ofta genom mynten deponeras i maskinerna för att använda dem. Det belopp som tas ut för att använda varje maskin kan variera, beroende på verksamheten och kostnaderna för energi och apparater ådragit bolaget. Andra inkomstkällor för ett mynt tvättstuga inkluderar automater för mat och tvättprodukter. Dessa faciliteter inkluderar ofta maskiner som kan användas för att köpa tvätt- eller sköljmedel ark, och medan detta kan medföra sekundära kostnader för ett företag, kan intäkterna från sådana maskiner ytterst uppväger kostnaderna.

  • Personer som använder ett mynt tvättstuga kan behöva ge sin egen tvättmedel.
  • Vissa myntautomater tvättmaskiner kan automatiskt dosera blekmedel för en extra kostnad.
  • Människor kan samla deras förändring under veckan som ska användas för mynt tvättjänster.
  • En intäktskälla för ett mynt Tvättservice är en automat för tvättprodukter, inklusive rengöringsmedel.
  • En tvättomat är också känd som ett mynt tvätt.