Vad är Kortison Shots?

October 10

Kortison skott är steroidinjektioner levereras direkt till platsen för en inflammation för att minska inflammationen snabbt, med minimal skada på grann vävnader. Injektionerna ges vanligen på en klinik som ett öppenvården förfarandet, och en patient kan behöva flera omgångar i händelse av en allvarlig inflammatoriskt tillstånd. Andra behandlingar, inklusive smärta, kan också förses med kortison skott för att se till att patienter får en korrekt skötsel.

Kroppen producerar naturligt kortison, och i kortison skott, är en läkare leverera en koncentrerad dos av denna steroid hormon. Förmågan att injicera rakt in i inflammationen kan minska biverkningar förknippade med att ta drogen lokalt eller oralt. Vanligtvis patienten upplever snabb lindring, eftersom värmen och svullnad kommer att gå ner. Detta kommer att minska smärta, även om ett smärtstillande kan hjälpa till att få smärtnivåer ner till en hanterbar punkt snabbare.

Kortison skott kan ges på många platser. Några vanliga platser inkluderar axeln, armbågen eller knäet, eftersom dessa leder blir ofta inflammerade på grund av stam eller stress. Skarvar i handen och fötter kan behandlas med kortison också. Skotten ges vanligen med en liten nål och en erfaren läkare kan minimera smärta i samband med injektionen. Biverkningar kan inkludera några tillfällig irritation runt injektionsstället.

Sällan, patienter upplever ett problem som kallas kortison flare. I denna situation, kristalliserar kortison, orsakar akut smärta i området i flera dagar innan kroppen bryter upp och rensar steroiden. Isbildning regionen kommer att hantera smärtan, och patienter som har haft kortison flare i det förflutna är inte nödvändigtvis löper risk att utveckla det igen. Det finns ingen specifik gräns för antalet kortison skott en patient kan ha, om injektionerna inte behandla problemet, kan det vara klokt att prova en annan behandling. Läkaren vill inte fortsätta att använda samma medicin om och om igen om det inte ger en fördel för patienten.

Allmänläkare, idrottsläkare och ortopediska läkare alla kan erbjuda kortison skott till sina patienter att hantera inflammation. Patienter kan också få råd om att minska stammen till området för att kunna läka, och kan förses med råd om att förebygga framtida skador. För återkommande skador, finns det en risk för permanent ledskada, och patienten kan behöva visa en fysisk terapeut för utvärdering. Terapeuten kan ge övningar för att förbättra gemensamma styrka och flexibilitet.

  • Armbågen smärta kan minimeras med en kortison skott.
  • Ice kommer hjälpa till att hantera smärta orsakad av kortison flare.
  • En läkare får använda en kortison skott för att behandla en spelare med tennisarmbåge eller annan smärtsam sport skada.