Vad finns olika typer av gardinstänger?

October 12

Det finns flera olika typer av gardinstänger som kan användas för att hänga gardiner. Den kanske mest kända typen är våren-stavar, som också kallas fjäderspänning stänger eller helt enkelt dragstänger. Spring-stavar är det enklaste av alla typer för att installera, och installationen inte kräver någon speciell typ av hårdvara. Detta beror på att dessa gardinstänger kan hålla sig upp genom användning av en fjäder som pressar ändarna på stängerna utåt. Som sådana, våren-stavar montera direkt till tröskeln av fönstret eller till formning eller trimma runt den.

Magnetiska stavar är mer dekorativa, men de är fortfarande ganska enkelt att installera. Liksom våren-stavar, magnetiska stavar håller sig på plats. Istället för att använda en fjäder, gör de använda en magnet. Dessa gardinstänger är dyrare än fjäderstänger och kräver en metall fönsterkarm för att fungera. Vissa husägare som inte har en metallfönster väljer att limma magnetiska stavar på plats istället.

Skärp-stavar är en tredje stil. De är tunnare än andra typer av gardinstänger och är också ganska dekorativa. Dessa är avsedda att placeras något över överst i fönstret och gardinen ska hänga något under botten. Av denna anledning, husägare väljer att använda dessa gardinstänger måste köpa en gardin som är längre än själva fönstret.

Ett annat alternativ är cafe skärp-stavar. Dessa stavar liknar skärp-stavar, men större i omkrets. Dessutom är de avsedda att sticka ut från väggen något, snarare än att ligga plant mot ytan som skärp-stavar. Liksom sash-stavar, är de avsedda att användas med gardiner som börjar något över fönstret och slutar något under den.

Gardinstänger finns även i en mängd olika färger, men de vanligaste färgerna är mässing finish, vit, och elfenben. Dessutom kan de vara gjorda av trä, vinyl eller metall. Den typ av material som används innebär inte nödvändigtvis dess kvalitet. Snarare spelar hantverk en stor roll i hållbarhet och attraktivitet gardinstänger.

  • Spring-stavar är det enklaste av alla typer för att installera, och installationen inte kräver någon speciell typ av hårdvara.