Upplåningen Vinnande webbplats Idéer

October 12

Alla goda webbplatser växa och utvecklas. Om du börjar med en stark design och ägna särskild uppmärksamhet åt vissa grundläggande regler om gränssnitt, navigering, och stil, du har en bättre grund att stå på. Följande designidéer kan hjälpa dig att skapa en övertygande webbplats som växer graciöst.

Gör det enkelt

Skapa en tydlig och intuitiv navigationssystem är en av de viktigare delarna i att skapa en webbplats. Ingenting är sannolikt skulle motverka dina besökare mer än att inte kunna hitta det de letar efter. Se till att besökarna lätt kan få till alla de viktigaste delarna av din webbplats från varje sida på webbplatsen.

Du kan bäst göra detta genom att skapa en uppsättning länkar till var och en av de viktigaste delarna och placera den på toppen eller på sidan av varje sida. Om sidorna är mycket lång, överväga att ta en navigeringsfältet, eller sidfot, längst ner på sidan också. Ofta navigeringsfältet längst ner på sidan är bara en lista med textlänkar. Den längst ner på sidan är också en idealisk plats för att inkludera grundläggande kontaktinformation. En uppsättning grafiska ikoner kan göra denna navigerings inslag en attraktiv del av din design. Ditt mål är att se till att tittarna inte behöver använda knappen Tillbaka i sina webbläsare för att flytta runt din webbplats.

Vitt utrymme inte slösat utrymme

En av de bättre design som du kan lägga till en sida är ingenting alls (även känd som blank). Förstå att blank, i det här fallet, är inte alltid vitt; det är helt enkelt utrymme som du inte har möjlighet full av text eller bilder. Det kan vara vilken färg som helst, men det är oftast mest effektivt om det är färg eller mönster på din bakgrund. Tomt utrymme ger ögat en vila, något läsare behöver ännu oftare när de stirrar på en datorskärm. Du kan använda vitt utrymme för att skilja en typ av information från en annan och att fokusera betraktarens uppmärksamhet där du vill ha den mest. Några av de vackraste och mest övertygande mönster på webben används endast ett fåtal väl genomtänkta inslag mot massor av vitt utrymme.

Design för din publik

Oavsett hur tekniskt avancerad en webbplats är, eller hur stor skrift, de flesta människor märker designen först. Se till att du lämnar gott om tid och budget för att utveckla en lämplig och attraktiv design för din webbplats. Rätt design är en som bäst passar din publik - som kan eller inte kan betyda massor av snygga grafik och animationer.

Backa upp

Kontrollera att du har ett system för att säkerhetskopiera din webbplats. Ha alltid en kopia av alla filer som finns på din server på en annan plats och uppdatera den regelbundet för att se till att du har den senaste versionen av din webbplats backas upp hela tiden. Även de bästa Internet Service Providers ibland har tekniska problem, så du bör hålla en säkerhetskopia av din webbplats där du har enkel tillgång till det och kan få den tillbaka på nätet snabbt om något någonsin händer att radera någon eller alla filer du har på servern.

Också hålla en säkerhetskopia av din ursprungliga källfiler, till exempel Photoshop-bilder. Till exempel när du utvecklar bilder för webben, du brukar börja i ett program som Photoshop, skapa en högupplöst bild som kan omfatta lager och andra element. Innan bilden går på din webbplats, få de skikt tillplattad och bilden komprimeras eller reduceras och omvandlas till en GIF eller JPEG. Om du någonsin vill gå tillbaka och ändra den bilden i framtiden, du vill den ursprungliga källfilen innan den komprimeras och skikten tillplattad. Oavsett om du skapar dina egna bilder eller din hyra en professionell designer, se till att du utvecklar ett system för att spara alla dessa ursprungliga element när de skapas.

Liten och snabb

Trots alla löften som obegränsad bandbredd var kommer snart, är det största problemet på Internet fortfarande hastigheten. Att se till att dina sidor att ladda snabbt gör dina tittare mer benägna att hålla klick.

Om din sida design tar lång tid att ladda ner, här är några troliga orsaker och förslag på hur man gör dem laddas snabbare: Först, ta en titt på multimedia element och överväga att minska storleken eller åtminstone erbjuda användarna möjlighet att hoppa stora multimediafiler, t.ex. introduktioner Flash. Du speciellt inte vill göra användarna vänta för länge på den första sidan på din webbplats. Om du misstänker att statiska bilder är problemet, anser komprimeringsmetoder och använda ett program som Fireworks eller Imageready som är utformade för att optimera bilder för webben. Slutligen använder Dreamweaver kod sanering funktion för att bli av med extra taggar som kan bidra till en tyngre sida. För att använda detta, välj Kommandon -> Rensa HTML.

Följ Tre Klick Rule

The Three Klick regel säger att ingen viktig information någonsin skulle vara mer än tre klick bort från någon annanstans på din webbplats. Den viktigaste informationen bör vara ännu närmare till hands. Viss information, såsom kontaktuppgifter, ska aldrig vara mer än ett klick bort. Gör det enkelt för tittarna att hitta information genom att skapa en webbplats karta och navigationsfältet - en uppsättning länkar till alla de viktigaste delarna på din webbplats.

Karta ut

När din webbplats blir större, ger enkel tillgång till all information på din webbplats kan få svårare och svårare. En bra lösning är att ge en webbplats karta, som är en sida som innehåller länkar till varannan sida nästan på webbplatsen. Webbplatsen kartan kan bli en hektisk sida och oftast visas bäst i skissform. Denna sida bör vara mycket funktionell - det spelar ingen roll om det ser ganska. Placera inte massor av grafik på denna sida; det ska laddas snabbt och ger enkel tillgång till allt som besökarna behöver.