Vilka är de olika typer av värmesystem?

October 10

Det finns ett antal olika typer av värmesystem för bostäder, kontor och industriella miljöer, även om vissa är mer optimerade för vissa platser än andra. Storlek och kraft överväganden är några av de största skillnaderna, eftersom uppvärmning något som ett litet hem eller källaren lägenhet är mycket annorlunda från att reglera temperaturen någonstans som ett höghus eller stora shopping struktur. Ändå är den grundläggande drifttekniken vanligen något konsekvent oavsett inställningen. De flesta system är en av fem huvudtyper, nämligen tvångs luft, strålningsvärme, vattenburna, ånga strålande, och geotermiska. Varje typ bör övervägas för sin effektivitet i att uppfylla budgeten och uppvärmning och kylning behov av utrymmet i fråga.

Tvångs Air Systems

Det tvingade luftsystem är mest vanliga i bostäder strukturer och används också mycket i större byggnader som kontor och butiker. Det fungerar genom att värma luft i en ugn och sedan tvingar luften ut i olika delar av byggnaden genom installerade rörledningar och ventiler. Det är också allmänt känt som ett centralt värmesystem eftersom det kommer från en central punkt i strukturen, vanligtvis en garderob, där det kan filtrerad, fuktad, eller avfuktas. Luften kan värmas upp med olika metoder, inbegripet el, naturgas, propån, eller olja. Eftersom detta system kan användas för att ta itu med både värme och kyla, är systemet praktiskt för många människor och är också effektiv när verktyget utrymme är berörda.

Kanalsystemet krävs för att använda detta system installeras vanligtvis inom build € s innerväggar, så det kan vara svårt att installera detta system i en äldre hem och det kan kräva extra planering med nybyggnation. Ugnen som används kan vara bullrig och hört i hela byggnaden. Detta system kan också flytta allergener i hela huset som luften cirkulerar, och filtreringssystem kräver regelbundet underhåll för att behålla optimal funktion. Tvångs luftsystem kan vara dyra att underhålla, samt, i synnerhet när de blir äldre.

Strålningsvärme

Den strålningsvärme metoden ofta beröm för sin förmåga att producera naturlig och behaglig värme som är konsekvent genom en byggnad. I denna typ av system använder en centraliserad pump ett nätverk av varmvattenrören under golvet eller inom takpaneler att fördela värmen. Det varma vattnet värms med hjälp av en panna som vanligtvis drivs med olja, naturgas, propån, eller elektricitet. En kamin kan också användas för att värma upp vattnet, och detta kan drivas med kol eller trä.

Strålningsvärme kan ta lite tid att värma ett rum eftersom vattnet måste först värmas och cirkuleras genom rören. Det kan vara dyrt att installera och underhålla på grund av svårigheten att komma till rörsystem om ett problem uppstår. Kylning ISNA € t vanligtvis tillgänglig med denna metod, eftersom kylning i allmänhet kräver ett helt separat system av kanalsystemet. Varmvattenledningar kan värma ett utrymme, men kalla dem vann? € t normalt kyla den. Luft behöver oftast att cirkulera för att detta ska hända.

Hydroniska Systems

Hydronic värme är också känd som en varmvattenBaseBoard-systemet. Ungefär som i strålande system, värmer en värmepanna varmvatten för denna typ av set-up, som sedan cirkuleras genom tuber som finns i uppvärmningsenheter Baseboard bifogas väggarna i varje rum i hemmet. Dessa system är oftast tyst, energieffektiv, och kan drivas med el, olja eller naturgas. Temperaturen kan oftast styras separat i varje rum. Baseboard enheter bör inte blockeras av gardiner eller möbler, vilket gör dem obekvämt för vissa användare. Som med strålningsvärme, kan vätskeburna system vara långsam att värma ett rum och kommer att kräva ett separat kylsystem.

Steam Värmes Exempel

Steam strålande system värmer ett rum genom stående enheter kallade "radiatorer." Dessa system använder antingen en eller två rör och värme vatten genom en rad olika metoder, såsom elektricitet, olja, eller naturgas. Även om dessa enheter kan vara energieffektiva och värma ett rum snabbt, kan de vara obekvämt när det kommer till möbler placering, som väggarna och omgivningen måste vara tydlig för att undvika brandrisk. Många människor gillar inte sättet radiatorer titta i ett rum och därför välja en annan metod. Radiatorer används vanligtvis endast för uppvärmning, vilket innebär att byggnadsägare som vill ha kall luftkonditionering kommer att behöva ett annat system för det.

Geotermiska Möjligheter

Geotermiska värmare är en nyare alternativ för uppvärmning och kylning, och är vanligast i hemmen och miljömedvetna kontorsutrymmen. Dessa system använder naturliga värme från marken för att reglera inre temperatur. De kan vara mycket dyrt att installera, men många ägare säger att de kommer att mer eller mindre lön för sig själva med tiden. De flesta är mycket energieffektiva och donâ € t använda mycket i vägen för el eller andra icke förnybara resurser, vilket innebär att elräkningar ofta kommer att vara ganska låg. Detta system fungerar för både värme och kyla eftersom den använder den relativt konstant temperatur av marken som en reglerande åtgärd.

Jämföra Alternativ och gör ett val

När husägare och byggentreprenörer väljer ett värmesystem för en viss struktur, de är oftast klokt att tänka på hur systemet kommer att drivas utöver hur mycket det kommer att kosta. Med tanke på att många av dessa alternativ kräver separata kylsystem, kan det vara bäst att använda ett centralt värmesystem som kommer att kombinera uppvärmning med kylning i de regioner där båda krävs.

  • Vissa centralvärmesystem använder pannor för att värma vatten eller luft som sedan används för att värma ett hem eller byggnad.
  • Propanvärmare finns i en mängd olika storlekar.
  • En radiator.
  • En propan tank rymmer bränsle för att värma en struktur.
  • Varmluftsbergvärmepumpar är alla effektiva sätt att värma bostäder under kallt väder.