Vad är en eyelift?

October 11

Eyelift kirurgi, eller att använda sitt tekniska benämningen, ögonlocksplastik, är ett kirurgiskt ingrepp som kan korrigera hängande övre ögonlock och avlägsna väskor från under ögonen. Det är en kosmetisk kirurgi utförs av plastikkirurger, vilket om det lyckas kan förbättra utseendet och självförtroende. Eyelift kirurgi uppnås genom att ta bort fett och ibland överflödig hud och muskler från de övre och nedre ögonlocken. Operationen kan göras som ett enda förfarande eller i samband med andra ansikts plast operationer såsom läppförstoring eller en näsoperation.

I ett förfarande tar upp till tre timmar, beroende på omfattningen av eyelift, kirurgen kommer förmodligen att fungera på de övre locken först och sedan följa med de lägre lock. Operationen kommer att utföras med hjälp av lokalbedövning för att bedöva området runt ögonen. Patienten kommer att vara vaken under operationen, men avslappnad, och kommer inte att känna någon smärta. Vissa kirurger föredrar att använda allmän anestesi, i vilket fall patienten kommer att sova.

I ett typiskt eyelift förfarande, kommer kirurgen att göra sina snitt för att följa de naturliga linjerna i patientens ögonlocket. Dessa snitt kan sträcka sig så långt som de skratt linjer runt den yttre ögonområdet i hörnet av ögonen. Kirurgen kommer sedan separera huden från muskler och fettvävnad och kan trimma slapp hud och muskler att dra ögonlocket området. Stänga snitt med mycket fina suturer avslutar eyelift kirurgi.

Om en patient har Eyebags eller fickor av fett under den nedre ögonlocket, kan kirurgen utföra en transconjunctival blepharoplasty. Denna eyelift proceduren utförs vanligtvis på yngre patienter som har mer elasticitet i huden och består av att göra ett snitt på insidan av nedre ögonlocket, men lämnar inga synliga ärr.

Efter eyelift operation, kommer kirurgen smörja ögonen och kan även gälla ett bandage. Ögonlocken kan känna öm och stram som anestesi börjar avklinga, men medicinering kan förskrivas för att hjälpa till med något obehag. Många läkare ordinera också ögondroppar efter operationen, eftersom ögonen kan kännas torr och kan vara benägna att klåda och en lätt brännande känsla.

Stygnen vanligtvis tas bort upp till en vecka efter operationen. Läsa och titta på tv borde inte vara ett problem för några dagar efter eyelift, men bär kontaktlinser kommer inte att vara möjligt förrän cirka två veckor efter, och även då kan de orsaka lätt obehag för en stund. Många människor känner sig säkra och bekväma nog att möta allmänheten i ungefär en vecka till 10 dagar efter operationen, och eventuella blåmärken, som så småningom kommer att försvinna, kan döljas genom smink. Patienten kommer att vara kvar med en mer ungdomlig och alert blick som kommer att pågå i flera år. En av de mest positiva aspekterna av en eyelift är att för många människor, resultaten är permanenta.

  • Ögondroppar kan förskrivas efter operationen.