Vad är Aston-mönstring?

August 11

Aston-Patterning är en integrerad terapeutisk metod som kombinerar ergonomi modifieringar, konditionsträning, massage och rörelse utbildning. Nyckeln till detta helande modalitet är en tro att kroppen är en asymmetrisk struktur som rör sig i tredimensionella spiralmönster. Eftersom varje persons kropp är unik, det finns ingen enskild perfekt sätt att röra sig och Aston-Patterning behandlingsplaner utvecklas för varje individ. Som terapi syftar det till att behandla hela människan genom att ta hänsyn till varje individs kropp, rörelse rutiner, psykologiska mönster och temperament.

Aston-Patterning processen utvecklades 1977 av Judith Aston. Som dansare med både kandidat- och magisterexamen från University of California i Los Angeles (UCLA), började Aston hennes arbete som utbildare på Long Beach City College, utbildning dansare, idrottare och skådespelare.

I mitten av 70-talet, började Aston håller inte med traditionella tanken att den mänskliga kroppen är en linjär, endimensionell, symmetrisk struktur. I hennes erfarenhet av att arbeta med kunder, blev hon medveten om individuella skillnader i mänskliga kroppar och stelnat hennes teori om kroppen som en tredimensionell struktur. Aston har tillämpat sin kunskap till vardagliga aktiviteter och miljöer, och har påverkat tekniker för att rehabilitera skador och designs för ergonomiska produkter. Hennes företag, Aston Paradigm, erbjuder formaliserad utbildning för vårdgivare och ergonomiska produkter.

En typisk Aston-Patterning behandlingstillfälle har fyra grundläggande element. Först kommer utövaren ställa specifika frågor om sjukdomshistoria och dagliga rörelse rutiner för att bedöma kundens behov. Då utövaren kommer att genomföra vissa pre-tester där han eller hon, tillsammans med kunden, kommer prova olika typer av rörelse och leta efter sätt att förbättra rörelsemönster. Därefter kommer utövaren använda en kombination av arthokinetics, massage, och myofacial släpp för att uppmuntra nya rörelsemönster. Det sista steget är post-testning. Här är de pre-testning rörelser upprepas, vilket gör det möjligt för kunden att känna förändringar i sin kropp och införliva dem i det dagliga livet.

Aston-Patterning kaross innebär mer deltagande av kunden än de flesta typer av påbyggnader. När du släpper spänningen, utbildar utövaren kunden om hälsosamrörelsemönster för att förstärka beteendet. Dessutom, är kunden uppmanas att undersöka miljöfaktorer som påverkar deras hälsa, som att sova och sitta arrangemang.

Förutom kaross, kan kunderna delta i Aston träningsprogram, den sista komponenten i Aston-Patterning metoden. Liksom de andra komponenterna i systemet, är programmet individualiserad för varje persons kroppsform, begränsningar, och mål. Den flerdimensionella utbildningsprogram består av fem typer av träning: horisontell lossning, vertikal lossning, toning, stretching, och hjärt konditione.

På grund av Aston-Patterning kan vara utmanande, är det bäst att kontrollera med din läkare innan företaget en kurs, särskilt om du har sjukdomar eller störningar såsom hjärtsjukdomar, diabetes, eller benskörhet.

Vissa människor rapporterar känner sig mindre spänning, en ökad känsla av välbefinnande och bättre utbud av rörelse efter behandlingen. Biverkningar kan inkludera utmattning och smärta samtidigt anpassa sig till nya rörelsemönster. För att få ut det bästa av behandling utan alltför mycket smärta, är det viktigt att kommunicera med din läkare om hur du känner.

  • En del av Aston-Mönstring är massage.
  • Biverkningar av Aston-mönstring kan innehålla utmattning.