Vad är Kumquat Jelly?

August 24

Kumquat gelé är en smidig krydda gjord med kumquats, en liten frukt med en ätbar söt hud och en syrlig center. Standarden recept för gelé innebär frukt, socker och sura fruktjuice med pektin sätts som förtjockningsmedel. Detta recept kan ändras något för att göra chunky sylt eller marmelad i stället för gelé. Canning i den varma processen metoden möjliggör hylla lagring av den färdiga produkten för framtida användning som en spridning på bröd produkter eller ost.

Korrekt förberedelse av frukten börjar kumquat gelé processen. Huden av kumquats bör lämnas på eftersom det är smakrik, men de inre frön, stam och vitt center bör tas bort. Tärning frukten hjälper det att laga mat snabbare och lämnar resultatet lättare att sila.

Den släta konsistens kumquat gelé uppnås genom att använda enbart juice av frukten. Kumquats kokas i hett vatten tills den är mjuk. Cheesecloth kan användas för att töja kokt frukt, vilket gör att juicen att separera i en behållare och lämnar köttet i trasan. Resterande köttet typiskt kastas.

Thereâ € sa vetenskap inblandad i att göra gelé redo att äta och för att lagra. Efter kumquat juice har kombinerats med socker i en kastrull, är en sur fruktjuice som äpple eller apelsinjuice läggas bidra till att göra det säkert för konservering. Polysackariden förtjockningsmedel pektin tillsätts därefter så att krydda blir jelled.

Jam kan göras genom mosning de tärnade kumquats innan den fortsätter med standard kumquat gelé recept. Detta skapar en konsistens thatâ € s chunkier än gelé, men är fortfarande lätt bredbar. Marmelad görs genom att skära frukten i stora skivor så att stora bitar kvar efter tillagning. Den marmelad versionen är chunkiest av sorterna.

Hot process konservering kan användas för att placera den färdiga kumquat gelé i steriliserade burkar för hylla lagring. Den beredda gelé hälls in, varefter locken sedan åt på burkarna. Metalltänger används för att sänka varje burk i kokande vatten tills locket skapar en lufttät tätning som håller ut bakterier och andra föroreningar.

Kumquat jam är normalt äts på brödprodukter, såsom toast eller bagels, som inte kommer att konkurrera med den söta syrlighet av frukten. Det kan också kopplas ihop med lätt söta kakor såsom sockerkaka. En liten utstryk av gelé kan också tillsättas till en mjuk mild ost för en aptitretare.

  • Kumquat gelé vanligen äts med bröd.